Leerlingen Molenvliet bezorgen pannenkoeken in Stad

Foto: Sam Fish

Vrijdag 19 maart stond in het teken van de nationale pannenkoekendag. Dé kans voor leerlingen van obs de Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet om iets lekkers te doen.

Door Sam Fish

Normaal gesproken nodigt de school alle opa’s en oma’s uit om pannenkoeken te komen eten met hun kleinkinderen. Echter is dat nu met corona niet zo verstandig en dus pakken ze het anders aan. De kinderen zijn dit jaar het dorp in gegaan om pannenkoeken uit te delen. Zo konden de ouderen toch nog genieten van een heerlijke pannenkoek en nog op een veilige manier ook.

Pannenkoekendag

Voor deze vrijdagmiddag werd groep 8 verdeeld in drie groepjes van twee keer drie en één keer twee leerlingen. Zij hadden elk een eigen locatie om naartoe te gaan. De ene groep ging naar de peuterspeelzaal, de anderen gingen naar de opa en oma van een klasgenoot en de derde groep vertrok richting Stadhuus. Op die laatste locatie werden de ouderen verrast met verse pannenkoeken, stroop en poedersuiker. En ook de dagbesteding van CuraMare die deze ochtend aanwezig was kreeg een heerlijke pannenkoek toegestopt.

De bewoners van Stadhuus reageerden enthousiast op de lekkernij die werd aangeboden. Zij konden dus lekker gaan smullen tussen de middag. Maar de leerlingen mochten zelf ook proeven van de pannenkoeken. Er was namelijk genoeg gebakken om de hele school mee te laten smullen.

Pannenkoekendag obs Molenvliet Stad aan 't Haringvliet