Derde label SEEF voor Groen van Prinstererschool

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Groen van Prinstererschool in Middelharnis heeft voor de derde keer op rij het label School op SEEF verdiend. Dat werd op bijzondere wijze gevierd.

Normaal gesproken wordt zo’n label- en certificaatoverhandiging groots gevierd. Er komt dan een grote opblaasbare zebra op het schoolplein te staan. Er wordt een quiz gehouden onder de leerlingen of er wordt een parcours afgelegd door een aantal leerlingen. De wethouder komt dan langs en houdt een toespraak waarin hij de school feliciteert. En vervolgens krijgt de school het label, een certificaat en een cheque van 250 euro. Maar ja, corona…

Dan maar anders

Wethouder Feller en directrice Marieke de Jager bedachten een alternatieve viering. Samen kozen ze voor een digitaal feest op woensdag 17 maart. Via live-verbinding lieten de leerlingen met een quiz zien hoe goed ze de verkeersregels kennen. Ook de betekenis van de diverse verkeersborden kwam aan bod. Ze deden het fantastisch, de Groen van Prinstererschool is niet voor niets een school op SEEF.

Met een presentatie blikten de leerlingen trots terug op de praktische verkeerslessen. Deze worden elk jaar door vier enthousiaste verkeersouders verzorgd. De leerlingen krijgen dus niet alleen verkeersles in de klas en op het plein. Ze gaan ook naar buiten voor wandel- en fietstochten. En er wordt aandacht geschonken aan een veilige fiets en fietsverlichting.

Labeluitreiking

Maar natuurlijk is een viering van School op SEEF niets zonder de uitreiking van het label. Dit deed hij middels een digitale postbus. Het labelbordje zal snel een plekje krijgen naast de andere twee bordjes op de gevel van de school. En naast het label kreeg de school ook gewoon de cheque van 250 euro. Dit geld kan besteed worden aan manieren om de verkeerslessen uit te breiden. Dit zal ongetwijfeld goed gebruikt gaan worden.

School op SEEF

School op SEEF is een programma voor de verkeersveiligheid en –educatie op de basisschool. Van de 32 scholen op Goeree-Overflakkee nemen 17 scholen deel aan dit programma. Dat kan volledig kosteloos door steun van de gemeente en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid GO.