Tweede boek voor 17-jarige Marije Bruggeman

Foto: Sam Fish

In 2019 kwam Marije Bruggeman uit Oude-Tonge al in het nieuws. Op 15-jarige leeftijd presenteerde ze namelijk al haar eerste boek! Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en heeft Marije een tweede boek geschreven.

Door Sam Fish

“Dit boek is geen vervolg op het eerste boek,” vertelt ze. “Ik had bij de publicatie toen wel verteld dat ik al bezig was met een vervolg, maar ik las het nog eens na en was er niet helemaal blij mee. Ik heb toen besloten om het te laten liggen en me te focussen op een ander verhaal.” En dat verhaal is ‘Voor altijd’.

Boek drive-in

Marije’s tweede boek ‘Voor altijd’ gaat over een meisje dat een neprelatie aangaat met een jongen. “Dit doen ze om zijn ex jaloers te maken,” legt Marije uit. “Ik wil er niet te veel over vertellen, want ik wil het niet verpesten voor de mensen die het gaan lezen. Maar er gaan wat dingen gebeuren die je niet verwacht.”

En hoewel ze voor haar eerste boek een grote publicatieavond had in de bibliotheek van Middelharnis, gaat dat dit keer helaas niet lukken. “Dat is wel jammer, maar ik heb iets anders bedacht,” vertelt ze enthousiast. “Het boek komt uit op vrijdag 19 maart en de dag erna, op zaterdag 20 maart, hebben we hier aan huis een boek drive-in.” Voor haar huis aan de Dabbestraat in Oude-Tonge komt een tafel te staan waaraan Marije volledig corona-proof haar boeken zal signeren en verkopen. Wil je daarbij zijn en zeker zijn van een boek? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Dan kan zij zorgen dat jouw boek klaarligt en je krijgt gelijk alle details die je nodig hebt voor de drive-in.

Vertrouw me deel 2

‘Voor Altijd’ is dus niet het vervolg op haar eerste boek ‘Vertrouw me’. “Ik ben inmiddels wel verder gegaan aan deel 2. Ik vind echt dat ik nu een veel betere verhaallijn heb klaarliggen daarvoor,” zegt ze trots. “Ik ben blij dat ik de eerdere versie achter me heb gelaten en dat ik opnieuw ben begonnen.”

Wanneer deel 2 precies uitkomt is nog niet bekend. “Ik moet het eerst nog afschrijven. Maar ik schrijf redelijk snel, dus we gaan het zien. ‘Voor altijd’ heb ik in ongeveer twee maanden geschreven. Ik schrijf namelijk echt overal. Zodra ik een vrij moment heb, dan ben ik al aan het schrijven. Thuis, maar bijvoorbeeld ook in de bus.”

Bestel haar boek

Ben je benieuwd naar ‘Voor altijd’, maar kun je niet naar de boek drive-in? Vanaf 18 maart is het boek verkrijgbaar via Boekscout!