Mooi gebaar voor zieke Bettine uit Middelharnis

Foto: Sam Fish

Bettine werkt al 14 jaar bij Zadkine in Spijkenisse. Met veel plezier geeft ze daar les aan leerlingen van de opleiding ‘Helpende zorg en welzijn’ niveau 2. Echter is Bettine ongeneeslijk ziek en zit het lesgeven er niet meer in voor haar. En dus kreeg ze een bijzondere verrassing van haar collega’s.

Door Sam Fish

Collega-docent Stephanie heeft samen met andere collega’s de verrassing opgezet. “Het liefst zouden we natuurlijk bij haar langs gaan. Even met haar knuffelen, laten zien dat we er voor haar zijn. Maar ja, door corona kan dat natuurlijk niet,” vertelt Stephanie. “We zochten daarom een andere manier om te laten zien dat we haar niet zomaar vergeten. Een manier om haar een hart onder de riem te steken. Een kleine oppepper in deze rare tijd.”

De collega’s kwamen met het idee om met de auto langs haar huis te rijden. Natuurlijk niet simpel voorbij rijden en zwaaien. Nee. Dat kan uitgebreider.

De stoet

En dus verzamelde een stoet van 35 auto’s zich bij de Staver in Sommelsdijk. Ballonnen werden gevuld met helium en aan de auto’s bevestigd. Ook nog andere versieringen werden toegevoegd. En in een lange rij trok het gezelschap richting het huis van Bettine. Zij werd onder een dekentje op een stoel gezet voor het huis. Maar ze had nog geen idee wat haar te wachten stond.

De auto’s kwamen met een hoop getoeter aanrijden en stuk voor stuk stopten ze voor Bettine en haar gezin. Even een praatje maken, kushandjes en er werden cadeautjes afgegeven. Stuk voor stuk belaadden de collega’s Bettine met lieve woorden en cadeautjes.

Overdonderd

Bettine was enorm verrast door de lange stoet aan collega’s voor de deur. “Ik ben helemaal overdonderd. Dit is hartverwarmend,” weet ze uit te brengen. “Ik moet hier nog wel een paar dagen van bijkomen. De laatste dagen komen de ene verrassing na de andere. Vorige week kreeg ik nog een verrassingsoptreden van mijn koor en nu dit. Ik ga dit nooit meer vergeten.”

Verrassing voor Bettine van collega's Zadkine Verrassing voor Bettine van collega's Zadkine