Sopogo-kleuters bezoeken online het verteltheater

Foto: PR Sopogo

Thuis onderwijs, geen leuke uitstapjes met de klas en alles moet via een scherm. Het is nog even doorbijten voor de kinderen. Maar de Sopogo-kleuters hadden een leuk digitaal uitstapje.

Er is, ook voor de kinderen, een hoop geannuleerd de afgelopen maanden. Toch was daar deze week een prachtige voorstelling van Ton Meijer. Muziek, dans en theater, alles zat erin verwerkt. Deze acteur kan, net als Coco, alles. Hij heeft al vaak opgetreden in Goedereede en Ouddorp en nu is hij digitaal op het eiland terecht gekomen.

Live voorstelling

Alle 400 kleuters van de 12 Sopogo-scholen mochten deze week digitaal aanwezig zijn bij de voorstelling. De voorstelling werd speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2021. En dit jaar staat daarbij het prentenboek ‘Coco kan het!’ centraal. Dit prentenboek is het prentenboek van het jaar, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen.

Coco kan het!

Alle babyvogels moeten voor het eerst gaan vliegen, maar Coco durft niet. Wat denk je? Haar eigen mama gooit Coco zo uit de boom! Maar.. Flapperdeflap! Coco kan het zelf! En dat wist mama natuurlijk allang..

Tijdens de voorstelling werd er meegezongen, meegedanst en meebeleefd: het was geweldig!