Tijdelijke bewoners gezocht voor voormalige Tech

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De voormalige technische school aan de Schoolstraat in Middelharnis krijgt tijdelijke bewoners. Het gebouw komt namelijk leeg te staan.

Leegstandbeheerder Camelot Europe heeft namens de gemeente het beheer op zich genomen. Zij zoeken momenteel bewoners voor het pand. In de volksmond wordt het ‘anti-kraakbewoning’ genoemd. In eerste instantie gaat het om vier tijdelijke bewoners. Inwoners van het eiland krijgen hierbij voorrang.

Beroepscampus

Onlangs is de bouw van het eerste deel van de Beroepscampus afgerond. Daar komt dus ook het technische deel van de RGO te zitten. Deze maand komt het Tech-gebouw aan de Schoolstraat daarom leeg te staan. Er zijn nog geen plannen met die locatie, dat moet dit jaar duidelijker worden. Om het pand in de tussentijd te beschermen tegen verval, krakers en vandalen is daarom gekozen voor leegstandbeheer.

“De voormalige Tech is een markant gebouw in het centrum van Middelharnis. We willen goed kijken naar wat de beste invulling is, passend bij de omgeving. Dat kost tijd,” zegt wethouder Peter Feller. “Leegstand doet een pand geen goed en dat voorkomen we zo. Ik denk dat het voor onze jongeren of inwoners met een klein budget ook wel aantrekkelijk is. Ruim wonen in een oud schoolgebouw. Misschien slaap je straks wel in dezelfde ruimte als waar je heel wat uurtjes onderwijs hebt genoten.”

Aanpassingen

Natuurlijk kun je niet zomaar je bed in een klaslokaal neerzetten. Camelot Europe past het pand aan voor de tijdelijke bewoning. Denk bijvoorbeeld aan een indeling in (afsluitbare) ruimten. En de plaatsing van een mobiele douche. Belangrijk is ook dat het pand voldoet aan de brand- en veiligheidseisen. Ook hier zorgt de leegstandbeheerder voor.

Met raamposters wordt straks duidelijk gemaakt dat er sprake is van leegstandbeheer. Het is nog niet duidelijk hoe lang de tijdelijke bewoners er kunnen blijven. Dit jaar worden er plannen uitgewerkt voor de locatie. Mogelijke bewoners weten dat er sprake is van een wederzijdse opzegtermijn van een maand.

Wonen

Ben jij geïnteresseerd in een plekje in de oude school? Of wil je meer informatie? Kijk dan op www.camelotrooms.com.