Leerlingen krijgen online les met de burgemeester

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het zijn rare tijden, zeker voor de kinderen. Het is daarom extra leuk als er iets bijzonders gedaan wordt in de lessen.

Op vrijdag 15 januari kregen de kinderen van groep 5 van Daltonschool de Vliegers uit Middelharnis speciaal bezoek. Digitaal bezoek, dat dan weer wel. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman name namelijk deel aan de Teams-vergadering van juf Sissy.

Opdracht

De burgemeester zag hoe ijverig leerlingen hun spelling oefenden op hun wisbordje. Daarna mochten de kinderen vragen stellen aan de burgemeester. En tot slot kregen de kinderen én de burgemeester de opdracht iets op te zoeken war ze heel zuinig op zijn. En dat lieten ze zich geen twee keer zeggen.

Er kwam werkelijk van alles voorbij. Van knuffels tot de PlayStation en van huisdieren tot, hoe kan het ook anders, de ambtsketen.

Waardering

Na afloop sprak de burgemeester haar waardering uit voor de manier waarop Sissy en haar collega’s in het onderwijs omgaan met de situatie. Via diverse digitale leeromgevingen kan het leerproces voor de kinderen toch nog doorgaan. Leren, maar ook aandacht voor de kinderen. Even contact maken, een gesprekje voeren. Dat is ontzettend belangrijk, zeker in coronatijd!