Deelnemers taallessen ontvangen hun certificaat!

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

We zitten inmiddels alweer even in een lockdown, maar er was nog een mooi moment vlak ervoor. De deelnemers van de taallessen kregen namelijk hun certificaat.

Het gaat om de deelnemers van de lesgroep Taalvaardigheden binnen ontwikkelbedrijf Webego. Sinds 5 jaar worden binnen Webego taallessen verzorgd door de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Werknemers die hun taalvaardigheden willen verbeteren kunnen deze lessen volgen.

Lessen

De lessen worden verzorgd door docent Mary van Dongen. Zij wordt daarbij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de lessen wordt hard gewerkt aan het beter leren lezen en schrijven. Maar er wordt ook aandacht besteed aan digitale vaardigheden.

Certificaatuitreiking

De cursisten geven dan ook aan veel geleerd te hebben het afgelopen jaar. De lessen hebben in het voorjaar een paar weken stilgelegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens de laatste les van de cursus werden de certificaten uitgereikt. En zo’n moment kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder koffie en taart.

Twee cursisten konden helaas niet aanwezig zijn, zij werden er toch bij betrokken middels videobellen.

DigiTaalhuis

De taalles bij Webego is één van de activiteiten binnen het digiTaalhuis op Goeree-Overflakke. Dit is er voor inwoners die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Wil je meer informatie over het digiTaalhuis en wat je er allemaal kunt leren? Kijk dan op de website van de bibliotheek!