Beroepscampus Zuid is klaar, de sleutel is overhandigd

Foto: Jaap Peeman

Het heeft even geduurd, maar het is zover. Na een jaar lang bouwen aan de Beroepscampus Zuid in Sommelsdijk werd op 18 december de sleutel overhandigd.

De sleutel werd overgedragen door aannemer Vaessen aan de onderwijsinstellingen en de gemeente. Tegelijkertijd werd de intentieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van campus Noord. Deze komt op de plek waar nu de RGO Groen nog staat.

Mijlpalen

Het zijn twee mijlpalen voor de campus aan de Langeweg in Sommelsdijk. De sleuteloverdracht als afsluiting van de bouwperiode en de overeenkomst als volgende stap. Er wordt ook symbolisch voortgebouwd aan het kloppende hart van het onderwijs. De Beroepscampus is de plek waar onderwijs en praktijk elkaar ontmoeten, uitdagen en versterken.

Door de strenge maatregelen werd het moment niet groots gevierd. Het feestelijke moment vond plaats in kleine kring. Overige geïnteresseerden konden het moment volgen via een livestream. Wethouder Peter Feller ontving de sleutel uit handen van projectmanager Adrian Dikmans. Feller gaf deze op zijn beurt door aan rector-bestuurder Arie Cové van de RGO en René Louwerse van het Albeda College. Zij verzorgen immers het onderwijs op de Beroepscampus Zuid.

Overeenkomst

De intentieovereenkomst voor fase 2 van de nieuwbouw werd ook direct ondertekend. Dit werd gedaan door de grootste gebruikers van het aankomende gebouw. Dat zijn Irene Drenth van de FOGO (Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee), rector-bestuurder Adam van Heest van de Prins Maurits en Arie Cové van de RGO. Zij hebben zich verenigd in Stichting Beroepscampus. Wethouder Peter Feller tekende namens de gemeente.

Feller is enthousiast over de Beroepscampus Zuid. Het is een mooi gebouw, ontworpen door RoosRoos Architecten. De wethouder noemt de blikvanger een aanwinst voor Goeree-Overflakkee.

Kansen

“De Beroepscampus biedt kansen,” vertelt de wethouder. “Voor onze leerlingen, zij kunnen kiezen tussen een breed pakket aan profielen en leerlijnen. Maar ook kansen voor onze ondernemers. Zij versterken de campus doordat zij kennis en technieken van nu binnenbrengen. Ze kunnen zo heel makkelijk praktijklessen en stages aanbieden. Leerlingen en ondernemers leren elkaar zo in een eerder stadium kennen. Leerlingen zien wat voor bedrijven er op het eiland zijn en wat voor werk je kunt doen. En voor de ondernemers is de Beroepscampus een vijver waaruit ze hun toekomstige personeel kunnen vissen. Kortom: via de Beroepscampus sluiten onderwijs en bedrijfsleven veel beter op elkaar aan.”

Verhuizing

In de eerste week na de kerstvakantie worde de eerste leerlingen verwelkomd. Dit gebeurt op beperkte schaal door de lockdown. De officiële opening van het pand staat gepland op 25 maart.