Vierde Groene Vlag voor basisschool de Achtsprong

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Groot feest bij basisschool de Achtsprong in Achthuizen. Zij kregen op woensdag 9 december alweer hun vierde Groene Vlag uitgereikt!

Wethouder Tea Both-Verhoeven kwam langs voor het officiële moment. Zij overhandigde de vlag en het certificaat aan de trotse leerlingen van het Eco-Team.

Feest

Om het moment te vieren hadden de leerlingen een lied over afval ingestudeerd. Deze was compleet met rap en muziek. Daarna was het woord aan de wethouder. Ze was zeer te spreken over wat de school allemaal doet.

Zo wordt het afval zo veel mogelijk gescheiden en er wordt op water bespaard. Daarnaast is er veel aandacht voor gezond eten. Het Eco-Team vertelt ook aan andere groepen waarom het zo belangrijk is om goed voor de natuur en het milieu te zorgen. Deze vierde Groene Vlag is dus dik verdiend!

Opruimactie

De school had voor dit jaar een grote opruimactie op de planning staan. Leerlingen zouden dan samen met inwoners de straat op gaan om zwerfafval op te ruimen. Helaas kon deze actie door de coronamaatregelen niet doorgaan. Deze is nu verzet naar het voorjaar. Want, zo vindt de school, bij een schone en groene school hoort ook een schoon dorp.

Een nog groener schoolplein

Behalve de vlag en het certificaat kreeg de school nog een extra beloning voor het goede werk. Vanuit Coöperatie Deltawind kregen ze 500 euro om het goede werk voort te zetten. Het Eco-Team wil het geld gebruiken om het schoolplein te vergroenen. Minder tegels en meer ruimte voor planten en dieren, dat is het plan.

Eco-Schools

De Achtsprong doet al sinds 2010 mee aan het nationale programma Eco-Schools. Dit helpt scholen om milieuzorg, natuureducatie en duurzaamheid in te bedden. Niet alleen in het schoolbeleid, maar ook in het lesprogramma en het gebouwbeheer. Op Goeree-Overflakkee doen bijna tien scholen mee aan Eco-Schools.