Sint brengt online bezoek aan obs Ollie B Bommel

Foto: PR Obs Ollie B Bommel

Het Sinterklaasfeest was een lastig onderwerp vorige week. De Sint valt met zijn leeftijd in een risicogroep en kon dus niet zomaar overal op bezoek.

Dat bericht kreeg ook de openbare basisschool Ollie B Bommel in Den Bommel. Zij hadden voor vrijdag 4 december het Sinterklaasfeest op het programma staan. Sinterklaas had hen echter laten weten dat hij er helaas niet bij kon zijn. Hij werkte dit jaar vanuit huis.

Online bezoek

Maar gelukkig zijn er veel technieken die uit de kast getrokken konden worden. Zo kon de school via Google Meet toch nog contact maken met de Sint. De juffen stuurden hem een uitnodiging en het Sinterklaasfeest kon toch doorgaan.

De Sint bekeek eerst samen met zijn Pieten de prachtige surprises die waren gemaakt in de groepen 5 tot en met 8. En voor de leerlingen van groep 1 tot en met 4 was er een verrassing geregeld in de gymzaal. Daar bleken twee Pieten te liggen slapen. Gelukkig was de Sint niet boos en mochten de Pieten blijven voor het feest.

Cadeau

Het is geen Sinterklaasfeest zonder cadeautjes. En de Sint had natuurlijk zijn grote boek met al zijn informatie. De kinderen mochten nog wat leuks vertellen en kregen na afloop wat lekkers en een cadeau. Ondanks alles dus een geslaagde dag.