Pannebakker kleedt ziekenhuis aan met bloembollen

Foto: Sam Fish

Wat doe je als je maar liefst 600 bloembollen op school geleverd krijgt en ze nergens kwijt kunt? Groep 8 van obs de Pannebakker in Nieuwe-Tonge wist hier wel raad mee.

Door Sam Fish

De school tuin had vorig jaar al nieuwe bloemen gekregen, dus had meester Bas Neisse een beter idee. Hij en zijn leerlingen konden de tuin van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland wel opfleuren. Zo gezegd, zo gedaan. Op de fiets naar Dirksland.

Bloembollen planten

De 600 bollen hebben ze besteld bij Bulbs 4 Kids. Deze organisatie stelt elk jaar 500 pakketten beschikbaar voor basisscholen in Nederland. Zo kunnen de kinderen lekker tuinieren én leren over bloemen en planten.

De bloembollen die ze dit jaar binnenkregen met het pakket, zo’n 600, krijgen een mooie bestemming. De kinderen mogen deze planten in de tuin van het ziekenhuis bij de hoofdingang. Dit doen ze niet alleen, hierbij krijgen ze vakkundige hulp van Herweijer Tuintechniek, de vaste hovenier van het ziekenhuis. Hij legt meteen nog een aantal dingen uit over het planten van de bollen en vertelt ook precies welke bloemen het zijn.

Bedankt Toppers

Natuurlijk kun je de bloembollen willekeurig in de grond stoppen, maar de kinderen hadden een ander plan. Zo zullen er in het voorjaar narcissen, tulpen, krokussen en blauwe druiven groeien in de vorm van hartjes. Maar ze hebben ook een berichtje achtergelaten voor het zorgpersoneel. Een deel van de bloemen is namelijk ook geplant in de vorm van letters. Nog even en dan staat er in geuren en kleuren: “Bedankt toppers”.