Dirksland wordt hét lichtpuntje in donkere dagen

Foto: Sam Fish

We zitten inmiddels goed en wel in de tweede coronagolf. En waar er in de eerste golf veel positiviteit werd verspreid, valt dat nu best wel tegen.

Door Sam Fish

Althans, dat vindt de jongerenafdeling van SVIK. De organisatie wil daarom van Dirksland een groot lichtpuntje maken voor iedereen die het moeilijk heeft in deze tijden. En dat doen ze met een bijzondere actie waar iedereen aan mee kan doen.

Kerstverlichting

Sommige mensen pakken in december groots uit als het gaat om kerstversiering en dat is precies wat nu de bedoeling is. “We zouden het leuk vinden als zo veel mogelijk mensen hun huis en tuin versieren met kerstverlichting. Dat kan mensen echt blij maken in deze rare tijd,” vertelt Andrea. “Het doel is om heel Dirksland te verlichten.” Dat organiseert ze niet alleen. Ze krijgt hulp van Nicole en Margriet.

“Het gaat er vooral om dat mensen er blij van worden als ze erlangs rijden of wandelen,” laat Nicole weten. “Voorgaande jaren deden we een lichtjestocht door het dorp. Daarbij haalden we geld op voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is dat helaas niet mogelijk, dus hebben we gezocht naar een alternatief. Dat is dit geworden. En we halen nu misschien geen geld op voor een goed doel, we verspreiden wel gezelligheid. Dat is ook erg belangrijk.”

Samenwerken loont!

En je hoeft dit niet alleen te doen. Juist niet! “We hebben besloten er een soort wedstrijd van te maken,” laat Margriet weten. “We hebben prijzenpakketten samengesteld van de lokale ondernemers. Deze worden in drie categorieën uitgereikt.” Zo is er een prijs voor het mooist versierde huis, maar ook een voor het creatiefste huis. En als klap op de vuurpijl is er ook een straatprijs. “Hoe mooi zou het zijn als echt hele straten versierd worden bij deze actie!”

Die beoordeling wordt niet door de dames zelf gegeven. “Wij zouden niet onpartijdig genoeg zijn, aangezien we zelf uit Dirksland komen. We hebben dus iemand gevonden van buiten het dorp,” laat Nicole weten. “Die kijkt met een open blik en is volledig onpartijdig. Maar we vertellen niet wie het gaat doen, dat blijft nog even een verrassing.”

Doe mee!

Wil jij nou ook meedoen aan deze mooie en hartverwarmende actie? Meld je dan aan via [email protected]. Alle aangemelde huizen worden verzameld zodat iedereen weet waar ze kunnen gaan kijken. En dat is nog niet alles, voor de kinderen wordt er namelijk ook een speurtocht gemaakt van de verlichte woningen!

De verlichting wordt beoordeeld van 7 tot en met 21 december en de prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 23 december. De speurtocht kan ook in deze periode gelopen worden. Ook hiervan is de prijsuitreiking op 23 december.

Kijk voor meer informatie over de speurtocht op www.svik.nl.