Cbs Eben Haëzer opent Juf Wolfert Bieb

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Een prachtige dag voor christelijke basisschool de Eben Haëzer in Goedereede-Havenhoofd. De kinderen hebben hun eigen schoolbieb gekregen.

Het openen van je eigen schoolbieb is natuurlijk een feestje, maar uit voorzorg werd de opening kleinschalig gehouden. Er was geen publiek van buitenaf, maar dat maakte het geen kleiner feest.

Opening

Een sliert van kinderen ging de hele school door om samen het laatste boek in de bieb te plaatsen. Daarmee werd de bieb dan ook officieel geopend. Kinderen konden gelijk hun boeken ruilen en leesconsulente Irene legde uit hoe je het juiste boek kunt vinden.

Maar een mooie bieb is natuurlijk nóg mooier als het een naam heeft. En dat was een grote verrassing voor juf Wolfert. Zij is dit jaar 40 jaar in dienst en dus mag de bibliotheek haar naam dragen. “Juf Wolfert staat al 40 jaar voor de klas op de Eben Haëzer. En de juf is dol op lezen!” vertelt directrice Jos Koopman. “Dit alleen is al reden genoeg om haar favoriete boek ‘Alleen op de wereld’ van Hector Malot in de collectie op te nemen. Maar dat vonden we niet genoeg. Dus we vernoemen de bibliotheek ook naar juf Wolfert!”

Bibliotheek op School

Met de Bibliotheek op school hebben de leerlingen toegang tot een grote collectieboeken. Daarnaast hebben de docenten regelmatig contact met de leesconsulente van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Zij is het aanspreekpunt voor de docenten op het gebied van taalontwikkeling.

Maar ook voor de leesbevordering en het ontwikkelen van (digitale) mediavaardigheden. Zo werken de school en bibliotheek samen om de kinderen goed voor te bereiden op hun toekomst. En leesconsulente Irene kon bij de opening meteen aan de slag met de zoektocht naar het juiste boek.