Troubadour en minstreel bezoeken obs de Inktvis

Foto: PR Obs de Inktvis

De minstreel en de troubadour komen uit de tijd dat er nog geen boeken waren. Zij waren de verhalenvertellers, dichters en muzikanten.

Ze trokken in de middeleeuwen van kasteel naar kasteel om de adel te vermaken. Dit deden ze met verhalen en liederen over liefde, reizen, veldslagen en nieuwtjes die ze onderweg hoorden. Zo hoorden mensen verhalen uit het hele land. De bewoners van de kastelen waren dan ook altijd erg blij als een troubadour of minstreel langs kwam.

Bezoekje

En laten deze twee figuren uit de geschiedenis nou langs zijn geweest bij de kinderen in Dirksland. Op donderdagmiddag liepen ze zomaar de Inktvis binnen. Ze waren op zoek naar nieuwe verhalen en die waren daar volop aanwezig. Want tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen veel verhalen gehoord over vroeger. Dat moet ook wel met het thema ‘En toen’.

De minstreel en troubadour namen vijf verhalen over van de kinderen. Elk verhaal werd beloond met een boekenbon. En nu maar hopen dat veel mensen gaan genieten van deze verhalen. De troubadour en de minstreel zijn namelijk weer op pad om deze verder te vertellen.

Cookieinstellingen