En toen kwam Saskia Maaskant vertellen

Foto: Sam Fish

Van 30 september tot en met 10 oktober is het de Kinderboekenweek. Met het thema ‘En toen’ was het een mooi moment voor schrijfster Saskia Maaskant om wat te vertellen over haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’.

Door Sam Fish

Het perfecte publiek? De groepen 8 van openbare basisschool J.C. van Gent in Sommelsdijk. En het bleek inderdaad het perfecte publiek. Er werd goed geluisterd, de kinderen stelden vragen en beantwoordden er zelf zelfs nog een aantal. Misschien was het ook nog wel extra leuk omdat Saskia de moeder is van één van de kinderen in de klas.

Meerminnen verdrinken niet

Saskia’s boek gaat over de vergeten stormramp van 1911. Bruinisse veranderde in één nacht van het grootste mosselvissersdorp van Nederland in een rampenplek. Van 150 schepen gingen ze naar slechts twintig. En dat had een enorme impact op het dorp. Want zonder boot waren er geen inkomsten. En dus vertrokken een hoop inwoners naar andere plekken om een nieuw bestaan op te bouwen.

Met dit stukje geschiedenis past het boek perfect in het thema van de Kinderboekenweek. ‘En toen’ brengt de kinderen op een leuke manier terug naar de geschiedenis.

Terug naar toen

Met het thema ‘En toen’ brengt de Kinderboekenweek op een leuke manier de geschiedenis naar de kinderen. Want wie kunnen er nu op een leukere manier vertellen dan kinderboekenschrijvers?