Nijntje brengt de kinderen veilig naar school

Foto:

SBO Het Kompas is de afgelopen zomer verhuisd naar het gebouw van D’n Tuun aan de Prinses Marijkestraat in Middelharnis. En dus moeten de kinderen een nieuwe route lopen naar school. Ze krijgen daarbij hulp van niemand minder dan Nijntje.

Door Sam Fish

De kinderen van SBO Het Kompas moeten nu een stuk verder lopen dan voorheen. Ze zaten namelijk eerst achter het Albeda College. Onderweg komen ze nu dan ook drukkere kruispunten tegen. Daarom zijn er witte voetjes aangebracht om de looproute naar school te markeren. Maar er zijn ook Nijntje tegels bij kruispunten en zebrapaden. Die tegels vertellen de kinderen precies wat ze moeten doen. Die zijn dan ook vergezeld van een set rode voetjes om aan te geven dat ze moeten opletten.

Omleiding

Helaas voor de kinderen is de route niet rechttoe rechtaan. Door werkzaamheden aan het riool tussen de Steneweg en het gemaal ter hoogte van Koningin Julianaweg 10 is de route omgelegd. Zo hoeven ze niet op te passen voor diepe kuilen en hekken. In plaats daarvan wandelen ze nu via de Ring. Dat is een stuk veiliger voor de kinderen.

Route check

Wethouder Peter Feller liep maandagochtend 21 september met de kinderen mee over de route. Zo kon hij goed zien hoe het in elkaar zit, waar de kinderen op moeten letten en wat er eventueel nog moet veranderen aan de route. Zo is er de wens voor een extra zebrapad bij de Shared Space om veiliger over te kunnen steken.

“Jullie hebben de route heel goed afgelegd,” zegt hij tegen de kinderen als ze aankomen bij de school. “Ik vond het heel leuk dat ik met jullie mee mocht lopen en dat ik de route mocht zien.”

Opening

Op het schoolplein waren alle kinderen van de school verzameld en werden de kinderen onthaald met muziek en een rode loper. Maar dat was niet alleen voor de Nijntje route die ze hebben bewandeld. “Meneer Feller, nu u hier toch bent,” begint directeur Herman Willighagen. “Afgelopen zomer zijn wij verhuisd naar dit prachtige en voor ons nieuwe pand. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, maar een officiële opening is er nog niet geweest. En daarom wil ik u vragen om dat nu te doen.”

Daar zegt de wethouder natuurlijk geen nee tegen. “Wat een leuke verrassing dat ik dit vanmorgen mag doen,” zegt hij. “Zijn jullie blij met deze plek?” Er klinkt een volmondige ‘Ja’ van de kinderen. Ze laten ook weten dat ze vooral blij zijn dat ze in het bos kunnen spelen.

En dan is het tijd voor de opening. Er wordt een schaar overhandigd, “Ja, normaal gesproken is de schaar wat groter, of zelfs van goud, maar met deze moet het ook lukken hoor,” grapt de wethouder. En hij knipt dan ook moeiteloos het lint door. “Welkom in jullie nieuwe gebouw.”

Nijntje route naar school voor Kompas Opening Kompas Middelharnis wethouder Feller