Dirkslandse Sem (14) ontmoet idool Enzo Knol

Foto: Nicole Gierman

Een leuke verrassing voor een aantal Flakkeese YouTube fans. Vlogger Enzo Knol bracht op maandag 21 september een bezoekje aan de zeehondenopvang in Stellendam.

Door Sam Fish

‘Hoe gelukkig kun je zijn als jouw YouTube helden dicht bij je woonplaats zijn en je op de foto mag met hen,’ schrijft Nicole Gierman op haar Facebook. Zoon Sem zag op Instagram dat zijn grote idool in de buurt was. Sterker nog, hij was op het eiland!

“Hij vertelde me wat hij had gezien, dus we zijn gelijk in de auto gestapt,” vertelt Nicole. “Zo vaak krijg je niet de kans om zo iemand te ontmoeten, dus dan wil ik hem daar best bij helpen. Daarbij komt ook nog eens dat de kans enorm klein is als je ze hier in de buurt kunt ontmoeten. Hij is helemaal blij.”

Enzo Knol

YouTuber Enzo Knol is een van de grootste van het land. Hij heeft bijna 2,5 miljoen abonnees op YouTube en maar liefst 1,8 miljoen op Instagram. Via zijn Instagram Stories liet hij zien dat hij zeehonden aan het voeren was bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Het blijkt onderdeel te zijn van een vakantie tour door Nederland. Dit doet de vlogger met een aantal vrienden. Ze gaan daarin op vakantie door heel Nederland om te laten zien wat ons land te bieden heeft.

Daarbij doen ze dus ook Goeree-Overflakkee aan. Ze hebben een vakantiehuisje op Ouddorp Duin, waar een heel activiteitenprogramma bijzit. Een van de activiteiten is later in de week ook een bezoekje aan de Mekkerstee, zo blijkt uit latere berichten op Instagram.

Fan

Eén van die fans is de 14-jarige Sem uit Dirksland. Al sinds hij van zijn ouders YouTube video’s mag kijken is hij fan van Enzo. Het zal dan ook niemand verbazen dat er sinds de ontmoeting een enorme grijns op zijn gezicht staat. “Het was echt zo cool,” zegt Sem blij. “Ik was zo zenuwachtig, ik had gewoon hartkloppingen. Maar het was echt een droom die uit is gekomen. Ik had nooit verwacht dat dit ooit zou gebeuren. Wauw.”

En als je dan oog in oog staat met je idool blijkt het toch best spannend. “Ik heb alleen maar gevraagd of ik met hem op de foto mocht. Dat vond ik erg eng, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

Wat zou het dan toch zijn dat zo leuk is aan Enzo Knol? “Het leuke aan Enzo is dat hij altijd zo positief en vrolijk is,” vertelt hij. “Dat maakt mij ook heel blij. En zijn vlogs zijn gaaf, want hij doet altijd leuke dingen in zijn video’s. Bijvoorbeeld als hij op vakantie gaat of grapjes uithaalt.”

A Seal

Zeehondenopvang A Seal in Stellendam vangt jonge zeehondjes op. Deze dieren worden ook wel huilers genoemd en zijn vaak hun moeder kwijt of gewond. Ze vangen de dieren op om beter te maken. Het doel daarbij is natuurlijk om de dieren uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur. Inmiddels zijn er al 810 zeehonden opgevangen. De opvang wordt gedragen door vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van A Seal.

Wil je Enzo’s dagje bij A Seal bekijken? Check zijn video hieronder! We laten de video starten op minuut 28, want daar begint het avontuur bij de zeehonden. Dat duurt ongeveer tot minuut 54 en dan vertrekt het gezelschap naar Ouddorp Duin voor de rest van hun verblijf op het eiland.