digiTaalhuis GO organiseert weer Lees- en Taalcafés

Foto: Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

Sinds half september heeft het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee haar deuren weer geopend. Ze zijn weer gestart met bijeenkomsten.

In het digiTaalhuis kunnen volwassenen terecht om beter Nederlands te leren lezen of spreken. Dat kan elke dinsdag in de bibliotheek van Middelharnis tussen 10.00 en 11.30 uur. In de bieb van Oude-Tonge is op maandagmiddag het Leescafé geopend van 13.30 tot 15.00 uur. Het Leescafé is voor iedereen die wil oefenen met lezen.

Voor mensen die willen oefenen met praten is er het Taalcafé. Dat vindt plaats op donderdagochtend in de bibliotheek van Oude-Tonge van 10.00 tot 11.30 uur. Op donderdagmiddag is er ook een online Taalcafé van 13.30 tot 14.30 uur. Hiermee wordt er via videobellen in WhatsApp geoefend.

Blij om weer te beginnen

Kristi Okker is coördinator van het digiTaalhuis en ze laat weten heel blij te zijn om weer te kunnen beginnen. “We hebben een betrokken team van vrijwilligers en zij staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Door corona werken we in kleine groepen. Zo kunnen we de bijeenkomsten zo veilig mogelijk houden voor iedereen die langs komt. Dat maakt de begeleiding nog persoonlijker,” vertelt ze. “En voor de mensen die echt liever thuis blijven, hebben we het online Taalcafé. Er zijn tenslotte genoeg mensen die in een risicogroep zitten of het gewoon niet aandurven. Het is fijn dat ook zij de hulp krijgen die ze nodig hebben.”

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van het digiTaalhuis zijn helemaal gratis. Iedereen is dan ook van harte welkom om mee te doen. Het is wel verplicht om je vooraf aan te melden. Op die manier kunnen de groepen klein en veilig blijven. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar 06 25 50 89 91 of stuur een e-mail naar [email protected].