De Jante Beton Loterij is weer van start gegaan!

Foto: PR Jantje Beton

De actieperiode van de Klein Jantje Beton Loterij is op woensdag 9 september van start gegaan. Leerlingen verkopen op afstand lootjes.

Zo gaan ze langs de deuren, maar houden ze wel anderhalve meter afstand. Maar ook online worden lootjes verkocht via de ‘Tikkie jij bent ‘m!’ actie. Door het wegvallen van de actieperiode in mei is de huidige actie wat aangepast. De lotenverkoop via machtiging loopt tot en met 23 september. De online verkoopactie gaat nog door tot en met 16 november.

Verkopen op afstand

Het verkopen via machtiging is door de anderhalve meter afstand ietwat aangepast. De veiligheid van leerlingen en lotenkopers staan immers voorop. Daarom verkopen de leerlingen áltijd op anderhalve meter afstand. Hier hebben ze zelfs speciale materialen voor gekregen.

Hiermee is direct fysiek contact tijdens het kopen niet meer nodig. Leerlingen kunnen veilig op pad voor hun school en de projecten van Jantje Beton.

Tikkie jij bent ‘m!

Online lootjes kopen kan natuurlijk ook gewoon, dit gaat via de ‘Tikkie jij bent ‘m!’ actie. Gewoon thuis vanaf de bank. Super handig dus als het kind misschien verkouden is. Ouders en verzorgers kunnen hun kind helpen zoveel mogelijk lootjes te verkopen voor hun school. Dit kan natuurlijk door zelf een lootje te kopen. Maar ook door de verkooplink te delen via de verschillende sociale media kanalen.

Op deze manier wordt het kopen en verkopen van lootjes volledig corona-proof.

50 procent is voor de school

De helft van de opbrengst van de lotenverkoop mogen de scholen zelf besteden. Bijvoorbeeld aan buitenlessen, speelactiviteiten of speelmaterialen. Dit alles om kinderen meer te laten spelen en bewegen op en rond het schoolplein. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt. Ook zijn er speelmaterialen aangeschaft.

De andere helft van de opbrengst gaat naar de projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen kinderen in kwetsbare speelposities extra aandacht. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met een beperking.

Het belang van buitenspelen

Buitenspelen klinkt simpel en klein, maar het speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen. Door te spelen krijgen ze de beweging die ze nodig hebben. Ook is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. En het is goed voor de sociale vaardigheden.

Buitenspelen is gewoon magisch. Want wat is er leuker dan met vriendjes buiten de wereld ontdekken? Vooral op een van de favoriete speelplekken; het schoolplein. Zowel tijdens als na schooltijd.

Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen. Toch spelen drie op de tien kinderen niet of slechts één keer per week buiten. Buitenspelen is dus belangrijk, maar zeker niet altijd vanzelfsprekend. En daar doet Jantje Beton iets aan, met de Kleine Jantje Beton Loterij.

Lootjes kopen

Wil jij de kinderen helpen en ook een lootje kopen? Kijk dan of je kinderen uit de buurt ziet die lootjes verkopen. Of neem contact op met de lokale basisschool die je met de actie wilt steunen.