Geen mondkapjesplicht op middelbare scholen

Foto: Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Nog even en de scholen gaan weer beginnen. In het noorden is het al zover, maar Goeree-Overflakke heeft nog twee weken vrij. Maar hoe gaat het eruit zien?

Er is in ieder geval geen mondkapjesplicht voor de leerlingen en docenten. Scholieren in het primair en voortgezet onderwijs hoeven onderling ook geen afstand te houden. Middelbare schoolleerlingen moeten wel afstand houden van volwassenen.

Ventilatie

Het ministerie van Onderwijs adviseerde de scholen om de ventilatie te controleren. Die is namelijk niet overal op orde. Ook is er het advies om 10 tot 15 minuten alle ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Draaiende ventilatoren en ventilatiesystemen zouden juist vermijden moeten worden. Die circuleren de lucht allen maar rond.

Quarantaine

Aangezien de vakantie er bijna opzit, komen er misschien nog mensen terug van een buitenland reis. Als dat een land is met oranje of rood reisadvies, wordt dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te gaan.

Als leerlingen dan de eerste dagen van het nieuwe schooljaar missen, telt het toch niet als spijbelen. Eerder was daar nog wat onduidelijkheid over. Scholen hoeven dus niet de leerplichtambtenaar in te schakelen. “Het belang van de volksgezondheid is doorslaggevend,” aldus de PO-Raad, de koepel van de basisscholen.

Cookieinstellingen