Bijzondere jaarafsluiting groep 8 Albert Schweitzer

Foto: Sam Fish

Normaal gesproken is het einde van het schooljaar het leukste dat er is. Een feest, een schoolkamp of misschien wel een gala. Maar dit jaar even niet. En dus verzinnen de scholen hun eigen manier om het jaar af te sluiten en groep 8 uit te zwaaien. Zo ook de Albert Schweitzer school in Stad aan ’t Haringvliet.

Door Sam Fish

De groep 8 van de school bestaat uit maar 6 leerlingen dit jaar en dan is er een hoop mogelijk. De kinderen mochten daarom hun eigen film maken. Het script en het acteerwerk werd door de kinderen gedaan. Het filmen en de edit ervan lag in handen van Jasper Grootenboer. Maar voordat de première kon plaatsvinden, moesten eerst de sterren worden opgehaald.

Stoet

Om de filmsterren uit groep 8 een mooi afscheid te geven werden ze onder luid getoeter en met speciale auto’s opgehaald. Onder politiebegeleiding werd de klas vervolgens door het dorp geparadeerd. In het hele dorp stonden mensen te zwaaien met vlaggetjes en waren tuinen versierd.

Eenmaal aangekomen bij school stond de pers langs de rode loper al klaar met de camera’s. En natuurlijk kon ook een glaasje champagne niet ontbreken.

Drive in

Het is natuurlijk al tof om een film te maken, maar het is nóg leuker als je hem dan ook kunt zien. En dus is het na het rode loper-moment tijd voor de drive-in bioscoop. Op de parkeerplaats voor de school staan auto’s en ervoor wat stoelen voor de leerlingen. Patatje erbij van de patatkraam en druk maar op play!

Een afscheid om nooit meer te vergeten. Letterlijk, ze krijgen de film namelijk nog op DVD, inclusief de bloopers!

Afscheid Groep 8 Albert Schweitzer