Molenvliet ontvangt zevende groene vlag!

Foto: Sam Fish

Het is een mooie afsluiter voor obs de Molenvliet. De basisschool in Stad aan ’t Haringvliet heedt op t randje van het schooljaar nog even de zevende groene vlag in de wacht gesleept.

Het is de eerste school in Nederland met zoveel vlaggen. En dat is een hele prestatie voor zo’n kleine school.

Eco-School

Met deze zevende vlag is de school een echte Eco-school. Ze hebben een moestuin op het schoolplein, al het afval wordt gescheiden, alle kinderen hebben van de school een dopper gekregen om uit te drinken en de wc’s worden doorgespoeld met regenwater. Zelfs de groene vlag wordt hergebruikt.

Groene vlag

“De vlag is onlangs vervangen, omdat de oude kapot was,” vertelt directrice Sabina Smaal. “Om dan weer een nieuwe aan te vragen is een beetje onnodig. Dus we hebben deze naar beneden gehaald en dan wordt hij zo meteen weer in top gehesen.”

Dat hijsen wordt gedaan door twee leden van het eco-team. De eer is aan Isaura Bout en Luca van Gent. Zij zitten allebei in groep 8 en komen dus na de zomer niet meer terug. Een mooi afscheidscadeautje dus voor de twee leerlingen.

Cadeautjes

Maar de school krijgt meer dan alleen een groene vlag. Alle kinderen uit het eco-team krijgen een certificaat als dank voor hun inzet. En als klap op de vuurpijl krijgt de school ook weer een cheque van Coöperatie Deltawind van maar liefst 500 euro.

En over twee jaar doen ze het gewoon weer. Want stoppen zit er niet in voor de school. “Het is leuk en leerzaam voor de kinderen en ook nog eens goed voor de natuur. Dus wij gaan gewoon door,” aldus Sabina.