Geen zomerfeest, wel een leuke goodiebag!

Foto: Sam Fish

De kinderen van openbare basisschool Buten de Poorte in Goedereede zouden op vrijdag 10 juli eigenlijk hun jaarlijkse zomerfeest vieren. Maar helaas, het corona-virus laat het niet toe. Dan maar iets anders verzinnen.

Door Sam Fish

Toch wilden de activiteiten commissie en het overblijfteam de kinderen niet zonder iets leuks naar huis sturen. Alle kinderen mochten daarom op diezelfde dag een rijk gevulde goodiebag ophalen. Eentje waarmee ze de zomervakantie wel een eind door zullen komen.

Goodiebags

“Veel activiteiten konden de afgelopen tijd niet doorgaan en ook de vakantie zal er voor sommige kinderen anders uitzien dit jaar. Daarom wilden we ze toch een beetje opvrolijken en met iets leuks de zomervakantie in laten gaan,” vertelt Daniëlle Stello. “We hebben samen met de lokale ondernemers goodiebags gevuld voor de kinderen. Ik wil hen dan ook onwijs bedanken.”

Zo zijn de tasjes gevuld door Kapsalon Marvellous, Spar Goedereede, Eetwinkel ’t Hoekje, Bruna Ouddorp en Bakkerij Akershoek. Er zit dan ook een vakantie doeboek en een thuiswerk diploma in. Uiteraard als herinnering aan school, maar ook de bijzondere tijd die de kinderen hebben doorgemaakt de afgelopen maanden. Maar in de tasjes zit ook een zwemband, een pen en natuurlijk iets lekkers!

Ophalen

En dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de goodiebags uit te delen in de klas. Maar dat kan ook op een veel leukere manier. En dus werden de kinderen per klas naar buiten het plein op gestuurd. Daar stonden de tasjes te wachten om opgehaald te worden. En dan is het lastig om er nog heel even vanaf te blijven. Maar hoe langer je een verrassing laat liggen, hoe leuker hij wordt.