Goeree-Overflakkee omarmt de Beroepscampus

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Beroepscampus in Sommelsdijk, het moet dé plek worden waar vakmensen van de toekomst worden opgeleid. En het begint al echt vorm te krijgen!

Het is de ambitie die zorgt dat de RGO, de Prins Maurits, Albeda, Lentiz, Bouwmensen Zuid-West, regionale ondernemers en de gemeente de handen ineen hebben geslagen. De willen met de Beroepscampus toonaangevend en vernieuwend onderwijs in de regio aanbieden. ‘De Beroepscampus’ is dan ook de naam waarmee de onderwijsinstellingen samen sterk de toekomst ingaan.

Samenwerkingsovereenkomst

De betrokken onderwijsinstellingen hebben een definitieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarin stellen de partijen zich meerdere doelen die ze samen willen bereiken.

  • Het opleidingsaanbod en de aansluiting met de arbeidsmarkt versterken
  • De samenwerking met het bedrijfsleven en overheden intensiveren
  • Werken aan de doorstroom van vmbo naar mbo én van mbo naar hbo

Krachtige naam

De naam ‘beroepscampus’ ontstond ooit als werknaam. Toch raakte de naam al snel ingeburgerd op het eiland. De verschillende partijen hebben met elkaar nagedacht over een passende naam. Echter concludeerden zij dat De Beroepscampus de beste optie was. Daarbij is de ondertitel ‘Vakmensen in opleiding’ toegevoegd. Zo is gelijk duidelijk waar de Beroepscampus voor staat.

Het woord campus is passen, omdat het concept verder gaat dan onderwijs. De Beroepscampus is dé plek waar bestaande scholen samenwerken met bedrijven, overheden, instellingen en organisaties. Dé plek waar ruimte is voor nieuwe initiatieven op onderwijsgebied.

Kloppend hart

Op het bouwterrein aan de Langeweg in Sommelsdijk wordt nog hard gebouwd aan het eerste deel. Dit deel van de nieuwbouw wordt waarschijnlijk begin 2021 in gebruik genomen. Het tweede deel van de nieuwbouw wordt daarna gebouwd. Hiervoor moet eerst het oude gebouw naast de campus worden gesloopt.

Op dit moment is het vmbo- en mbo-onderwijs op Goeree-Overflakkee verdeeld over meerdere locaties. De Beroepscampus is straks het kloppend hart van het vmbo- en mbo onderwijs. Dé plek waar mensen elkaar ontmoeten, uitdagen en versterken. De centrale huisvesting én de samenwerking geeft de onderwijsinstellingen de ruimte om jonge mensen nog beter te kunnen vormen en scholen.

Innovatief eiland

Goeree-Overflakkee wil innovatie stimuleren. Zo wil de gemeente dat het eiland een proeftuin is op het gebied van duurzaamheid. “Om dit te realiseren zijn nu en in de toekomst goed geschoolde professionals nodig,” zegt wethouder Peter Feller. “Een goede samenwerking tussen het onderwijs, ondernemers en de overheid is hierbij van cruciaal belang. Samen werken we aan een groen, innovatief eiland om trots op te zijn!”

De Beroepscampus biedt ook een kas voor bij- en nascholing van personeel in de regio. Op de campus zijn straks ook ruimten voor bedrijven en instellingen te vinden. De Beroepscampus wordt daarmee een leer-, werk- en ontmoetingsplaats van kennis, ontwikkeling en innovatie. Zowel voor Goeree-Overflakkee, als de regio’s er omheen.

Cookieinstellingen