IVN deelt speciale thuisopdrachten voor buitenles

Foto: PR IVN Natuureducatie

Op dinsdag 7 april zou de Nationale Buitenlesdag plaats vinden. Meer dan 2700 scholen hadden zich hiervoor aangemeld, maar dat kan door het corona-virus helaas niet doorgaan.

De nieuwe datum is gepland voor het begin van het nieuwe schooljaar, maar dat hoeft voor nu de pret niet te drukken. Het is prachtig weer en dus kunnen de kinderen ook vanuit huis de buitenlesdag volgen. IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen de kinderen dan ook op om lekker naar buiten te gaan. Maar natuurlijk wel op gepaste afstand!

Speciaal aanbod

In verband met de corona-crisis is de database met buitelessen deels openbaar gemaakt op www.buitenlesdag.nl. Daarnaast zijn er nu ook thuisopdrachten beschikbaar. Dit zijn opdrachten die kinderen zelf (met hun ouders) buiten kunnen uitvoeren. De organisatie van de Buitenlesdag hoopt zo leerkrachten of ouders te helpen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod. Ook houdt het kinderen lekker in beweging.

Buitenles is gezond!

Het virus vraagt veel van iedereen. Een nieuwe manier van (thuis)werken of leren. En daarnaast vallen sport, vakanties en uitjes opeens weg. Door buiten te leren zijn kinderen even in een andere omgeving aan de slag. Weg van de laptops en iPads. Dat werkt stimulerend en is vooral ook leuk!

Daarnaast brengen de buitenlessen kinderen in beweging in de buitenlucht. Door buiten te zijn maak je vitamine D aan. Ook vanaf het balkon of in de tuin. Zelfs een hele kleine hoeveelheid zonlicht is al genoeg. En buiten zijn en bewegen werkt ook nog eens ontspannend.

Nationale Buitenlesdag

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les, zoals de naam al doet vermoede. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, het is ook nog eens heel leuk! In 2019 deden 2700 scholen mee. De Nationale Buitenlesdag is nu verplaatst naar het begin van het nieuwe schooljaar. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie, lesstof en leuke tips op www.buitenlesdag.nl.