Certificaten voor DigiSterker-cursisten

Foto: Pixabay; Free-Photos

Op maandag 3 februari ontvingen acht cursisten in de Bibliotheek Middelharnis hun certificaat voor de cursus Digisterker.

Deze gratis cursus werd georganiseerd door het Digitaalhuis. In vier weken verdiepten de cursisten zich in de digitale overheid.

De cursus Digisterker maakt je wegwijs in de digitale wereld van de overheid. De overheid gaat steeds meer diensten digitaliseren. Een afspraak maken of toeslagen aanvragen, het gaat steeds vaker via internet. De cursus Digisterker leert cursisten in 4 weken hoe je hier veilig mee om kunt gaan.

Docent Harmke Spoelman behandelde iedere week een ander thema waarna de cursisten zelf aan de slag gingen. Zo kwamen onder andere aanvraag en veilig gebruik van DigiD, het opzoeken van algemene informatie en gebruik van Mijn pagina’s zoals Mijn SVB of Mijn toeslagen aan bod. Een aparte les werd besteed aan de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het Digitaalhuis

Bij het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee kun je terecht als je beter Nederlands wilt leren spreken, lezen of schrijven. Of als je (beter) wil leren omgaan met de computer en internet. Wekelijks is er een taalcafé, digicafé en leescafé en er worden regelmatig cursussen georganiseerd zoals Klik&Tik en Digisterker. Alle informatie hierover is terug te vinden op www.bzhd.nl of in de bibliotheek zelf.

Het DigiTaalhuis is open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Reacties