Voorlezen staat centraal in de bibliotheek

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

Activiteiten

De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen. Dat heeft onder meer een positief effect op de woordenschat van een kind. Maar ook spelling en tekstbegrip worden beter. Kinderen krijgen op deze manier een beter begrip van de wereld. En daarnaast zorgt het voorlezen voor een betere band tussen het kind en de (groot)ouders.

De campagne richt zich op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt. Naast Het Nationale Voorleesontbijt zijn er talloze leuke activiteiten voor deze doelgroep in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Dat begint op woensdag 22 januari in de bibliotheek van Middelharnis. Daar kunnen kinderen van 14.30 tot 15.30 uur lekker kliederen.

Reacties