Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 13 januari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Klik & Tik – Laptop

Wil je graag meer online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou! In deze cursus begin je bij het begin en ga je stap voor stap verder. Je leert onder andere typen, e-mailen en dingen opzoeken. Je volgt de cursus in je eigen tempo. De cursus met gebruik van een laptop bestaat uit drie onderdelen. Tijdens ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je internet en in ‘Samen op het web’ maak je kennis met sociale media, zoals Facebook. Benodigdheden: eventueel een eigen laptop (niet noodzakelijk)

Bibliotheek Middelharnis | Startdatum: woensdag 15 januari 2020 | tijd: 9.30 tot 11.30 uur | Aantal lessen: 8 | Toegang gratis, opgave gewenst

Klik & Tik – Tablet

Heb je een tablet in je bezit, maar weet je nog niet zo goed hoe alles nu werkt? Dan is deze cursus iets voor jou! In deze cursus werk je in je eigen tempo en op je eigen tablet. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto’s maken tot een spelletje spelen: jouw tablet heeft straks geen geheimen meer voor je! Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset.

Bibliotheek Ouddorp | Startdatum: woensdag 15 januari 2020 | tijd: 10.00 tot 11.30 uur | Aantal lessen: 4 | Toegang gratis, opgave gewenst

Bingomiddag

De Plaatselijke Commissie te Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag vindt plaats op 15 januari en begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Poteravond

Woensdag 15 januari is het weer tijd voor de traditionele poteravond van de 55+ club in Ouddorp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van een originele Ouddorpse potermaaltijd. De poters worden kosteloos bereid bij hotel Akerhoek. De kosten voor deze gezellige avond bedragen €12,-. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten.

Knutselmiddag

Een bijzondere en leerzame knutselmiddag voor de kinderen. Op woensdag 15 januari kom IVN (instituut voor natuureducatie) langs voor een workshop. Deze middag is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij gaan een vogelvoederhuisje maken. De middag begint om 14.00 uur en is rond 15.30 uur weer afgelopen. De entree bedraagt € 2,50 per persoon, dat is inclusief drinken en een snoepje.

Winterse maaltijd

De winterse maaltijd in Ooltgensplaat van 17 januari gaat wegens te weinig belangstelling niet door.

Spelletjesmiddag

Op vrijdag 17 januari is er in Herkingen een gezellige spelletjesmiddag van de 55+ club. Er zal deze dag een parcours worden uitgezet met verschillende Oud Hollandsche spelletjes. Deze kunnen gezamenlijk gespeeld worden. De middag vindt plaats in verenigingsgebouw Ons Huis aan de Kaaidijk 26 in Herkingen. De zaal opent om 13.45 uur en ongeveer een kwartier erna begint de leuke middag. Entree bedraagt € 5,- per persoon, dit is inclusief koffie of thee en wat lekkers. De spelletjesmiddag duurt tot ongeveer 17.30 uur, aanmelden kan bij Marja Hogerwerf, tel: 0630551324.

Bingo

Op zaterdagavond 18 januari is er weer een bingo in wijkgebouw de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden deze avond 11 rondjes gespeeld en er zijn weer leuke prijzen te winnen. De zaal opent om 19.00 uur, de bingo start ongeveer een half uur later. Over prijzen is bij ons niets bekend.

LEES OOK: Column – Hoeveel apothekers nemen hun verantwoordelijkheid?

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Reacties