Cursus omgaan met de digitale overheid

Foto: Pixabay; fancycrave1

De bibliotheek in Middelharnis start op maandag 13 januari met een nieuwe cursus. In deze cursus leer je omgaan met de digitale wereld.

De cursus Digisterker bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. Deze duren van 19.00 tot 21.00 uur. In die tijd leer je omgaan met de digitale overheid. Je leert dan meteen om zelf je overheidszaken te regelen via de computer.

Organisaties als de Belastingdienst en de gemeente willen dat burgers steeds meer dingen online doen. Ook wordt er voor veel dingen doorverwezen naar een website. En dat is niet altijd even makkelijk. Vindt jij dit soort dingen lastig? Bijvoorbeeld het online werk zoeken, een afspraak maken of huur- en zorgtoeslag aanvragen? Volg dan de cursus Digisterker.

Zelf doen

Tijdens de cursus word je begeleid door een docent. De stof wordt uitgelegd en daarna ga je direct zelf aan de slag. Iedere cursist ontvang een cursusboek. Zo kun je thuis alles nog even rustig nalezen. De cursus heeft een ontspannen sfeer en wordt gedaan met kleine groepen. Alles moet ervoor zorgen dat jij meer ervaring en zelfvertrouwen krijgt.

De cursus wordt aangeboden door de bibliotheek in samenwerking met de gemeente en Stichting ZIJN. Deelname is daardoor volledig gratis. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij de balie van de bibliotheek of op de website www.bzhd.nl.

Digitaalhuis

De cursus Digisterker is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende partijen op Goeree-Overflakkee. Zij zetten zich in om laaggeletterdheid onder de inwoners te verlagen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen ze door cursussen en activiteiten aan te bieden op het gebied van Basisvaardigheden.

Lezen, schrijven, rekenen, maar ook digitale vaardigheden. Wil je meer informatie over de activiteiten van het DigiTaalhuis? Kom dan naar de bibliotheek. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand is een medewerker van het DigiTaalhuis aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden