Burgemeester reikt vuurwerkbrillen uit op basisschool

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Om de jaarwisseling feestelijk en veilig te laten verlopen, besteedt de gemeente Goeree-Overflakkee dit jaar extra aandacht aan de omgang met vuurwerk door jongeren.

Alle leerlingen van de basisscholen binnen de gemeente krijgen een vuurwerkbril. Op een aantal scholen op het eiland verzorgt Bureau Halt ook een gastles over vuurwerk. En dan vooral het voorzichtig omgaan ermee.

uitreiking vuurwerkbrillenVuurwerkbrillen

Om de jaarwisseling echt veilig te laten verlopen zijn er vuurwerkbrillen uitgedeeld. Want kijken bij vuurwerk kan ook gevaarlijk zijn. Op basisschool de Achtsprong in Achthuizen werd dat gedaan door niemand minder dan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Zij kwam langs in de groepen 7 en 8 voor een praatje en deelde daarna de brillen uit.

Aansluitend verzorgde Marjolijn Hartmans van Halt een gastles over het gebruik van vuurwerk. “Omdat er met vuurwerk ongelukken kunnen gebeuren, is het heel belangrijk om goed op te passen,” gaf de burgemeester aan bij het uitdelen van de brillen. “Vind je het toch leuk om vuurwerk af te steken of ernaar te kijken? En mag dat van je ouders? Dan hoop ik wel dat je er voorzichtig mee bent! Wees zuinig op jullie ogen en gebruik de vuurwerkbril!”

Zwaar vuurwerk

De burgemeester wees ook op de gevaren van “zwaar” vuurwerk. Dat wordt tegenwoordig door zowel jongeren als volwassenen afgestoken. Vaak wordt er niet bij stil gestaan welke kracht en explosiviteit dit vuurwerk met zich mee brengt. Boa’s en politie werken samen om vuurwerkoverlast te constateren en zo nodig handhavend op te treden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden