Bouw beroepscampus nu echt van start

Foto: Sam Fish

Het heeft even geduurd, maar de bouw van de beroepscampus is nu echt begonnen. Op woensdagmiddag 27 november werd de eerste paal de grond in geslagen.

Door Sam Fish

De eer van die paal lag bij wethouder Peter Feller en een groep leerlingen die de campus zullen gaan gebruiken. In totaal zal de beroepscampus aan de Langeweg in Sommelsdijk onderdak bieden aan duizend tot 1500 leerlingen.

Fases

Een beroepscampus bouw je niet in één keer. Daarom is ook deze verdeeld over twee fases; Noord en Zuid. De eerste paal van zuid is geslagen. Het gaat hierbij om het stuk grond wat grenst aan de RGO locatie aan de Langeweg, waar eerst bouwbedrijf Boeter gevestigd zat. Het is de bedoeling dat dit deel volgend jaar rond deze tijd klaar wordt, met mogelijke uitloop tot januari 2021. Het is dan aan de leerlingen en leraren om alles te verhuizen naar het nieuwe pand.

Als alles en iedereen helemaal over is gaat het oude schoolpand tegen de grond. Het gebouw wordt gesloopt en op die plek wordt fase Noord gebouwd. Als alles goed gaat zou het hele project in de zomer van 2022 helemaal klaar moeten zijn.

Je krijgt er energie van!Start bouw beroepscampus

Het slaan van de eerste paal voor nieuwbouw is altijd een mooi symbool. Ook bij de nieuwe beroepscampus heeft deze een betekenis. “Deze handeling staat in mijn visie symbool voor dit project,” zegt wethouder Peter Feller. “Verschillende partijen die de handen ineen slaan en samenwerken aan de realisatie van de beroepscampus. Een beroepscampus die een belangrijke impuls gaat geven aan de arbeidsmarkt op ons eiland én de ontwikkelmogelijkheden van onze jeugd. Kortom; de beroepscampus, daar krijgt Goeree-Overflakkee energie van!”

Versterking economie en arbeidsmarkt

Goeree-Overflakkee is een eiland van groei. Zo werd een tijdje terug de 50.000ste inwoner verwelkomd. “We willen deze groei graag vasthouden,” geeft Feller aan. “Met behulp van de beroepscampus wordt er een actieve verbinding gelegd tussen het onderwijs en het lokale bedrijfsleven. We hopen hiermee de jonge mensen te kunnen binden aan ons mooie eiland. Dat geeft de arbeidsmarkt en de economie op Goeree-Overflakkee een grote boost.”

Ook met andere initiatieven wordt er actief gewerkt aan het stimuleren van de groei op Flakkee. “Een mooi voorbeeld hiervan is het Smart Water programma,” zegt de wethouder. “De overeenkomst met de beroepscampus is groot en het sluit naadloos aan. Professionals van het onderwijs, het bedrijfsleven en overheden werken in dit programma samen. Bijvoorbeeld om nieuwe banen op het eiland te creëren. Hierdoor worden nieuwe inwoners aangetrokken of huidige inwoners gestimuleerd  om te blijven.”

Ondernemers

De beroepscampus wordt niet alleen een plek voor de vmbo en mbo leerlingen van Goeree-Overflakkee. Ook ondernemers zullen zich er vestigen. Daarbij gaat het om ondernemers rond energie en techniek. Maar ook zorg en welzijn als CuraMare en ZuidWester. En dienstverlening en handel krijgt een beursvloer in het gebouw. Daar kunnen ze zich presenteren en worden de leerlingen bijgeschoold over deze tak van sport.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden