Digisterkercertificaten uitgereikt in de bibliotheek

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Wethouder Bruggeman mocht op maandag 25 november digisterkercertificaten overhandigen aan de geslaagde cursisten. Dit gebeurde in de bibliotheek van Middelharnis.

Het was een feestelijke ochtend in de bibliotheek. De eerste lichting cursisten van de cursus Digisterker kregen hun welverdiende certificaat uitgereikt. In vier weken tijd zijn de cursisten heel wat wijzer geworden over de digitale overheid. Docent Harmke Spoelman behandelde iedere week een ander thema waarna de cursisten zelf aan de slag gingen. Stap voor stap leerden de cursisten zo omgaan met de digitale overheid.

De cursisten leerden onder andere wat een DigiD precies is, hoe je deze kunt aanvragen en veilig kunt gebruiken. Maar ook hoe je algemene informatie kunt vinden en hoe je kunt inloggen op Mijn pagina’s. Bijvoorbeeld Mijn SVB en Mijn Toeslagen. Een aparte les werd besteed aan de website van de gemeente.

Certificaten

“De ontwikkelingen gaan hard,” zegt wethouder Bruggeman tijdens het uitreiken van de certificaten. “Bijblijven is belangrijk.” Hij benadrukte ook hoe belangrijk het is om online informatie te kunnen vinden.

De cursisten waren enthousiast over de cursus. “Ik heb geleerd om te gaan met mijn DigiD en durf het nu ook echt te gebruiken. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen om zaken via internet te regelen.”

De cursus Digisterker is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Komend jaar zal de cursus nog een aantal keren worden aangeboden. De eerstvolgende Digisterker cursus start op maandag 13 januari van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek van Middelharnis. Aanmelden kan via via www.bzhd.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden