Alles duidelijk met deze administratie cursus

Foto: Pixabay; niekverlaan

De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta start op maandag 25 november met een nieuwe cursus. Deze cursus ‘Voor hetzelfde geld’ is voor iedereen die graag meer inzicht krijgt in de eigen administratie.

Administratie kan lastig zijn, maar iedereen krijgt ermee te maken. Iedereen die het wil snappen en er ondersteuning bij wil krijgen kan dus deze cursus volgen. Door het volgen van de cursus krijg je overzicht in je financiën en alles wat daarbij hoort. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Hoe houd ik mijn eigen administratie op orde?

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar vergeet de vaste lasten niet. Het is belangrijk om geld te hebben voor huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten.

Geld lenen is niet altijd een goed idee. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat? Deze en andere vragen komen tijdens de cursus aan bod. Leer bijvoorbeeld waarom je je administratie moet bijhouden. En hoe je dat precies moet doen. Je komt te weten of je wel gebruik maakt van alle mogelijke toeslagen. En als kers op de taart worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven.

Aanmelden

De cursus ‘Voor hetzelfde geld’ is helemaal gratis. Dit komt door de samenwerking tussen de bibliotheek, de gemeente en Stichting ZIJN.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur en begint op maandag 25 november. De cursus duurt van 19.00 tot 20.30 uur. De cursus is dus gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via het digitale aanmeldformulier, www.goeree-overflakkee.nl/voortzelfdegeld of bij de balie van de bibliotheek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Kootstra, via e-mail [email protected] of met Kristi Okker, via e-mail [email protected]

Reacties