Certificaten voor Flakkeese taalvrijwilligers

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Negen cursisten hebben op dinsdag 29 oktober hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Zij hebben de training tot taalvrijwilliger succesvol afgerond.

De training Taalvrijwilliger wordt georganiseerd door het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Na het volgen van de cursus kunnen de vrijwilligers aan de slag bij de activiteiten van het DigiTaalhuis.

DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis verzorgt activiteiten op het gebied van basisvaardigheden. Denk hierbij aan lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In de bibliotheek wordt onder andere wekelijks het Taalcafé en het Leescafé georganiseerd.

Taalvrijwilligers begeleiden deze activiteiten. Met het behalen van het certificaat hebben de cursisten ook een goede basis gelegd om als taalmaatje aan de slag te gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het werk van Taalvrijwilliger of Digivrijwilliger? Kom eens langs bij het loket van het DigiTaalhuis in de bibliotheek van Middelharnis. Dit is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en ieder eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn dan vrijwilligers aanwezig om al uw vragen over het DigiTaalhuis te beantwoorden.

Reacties