Ollie B Bommel krijgt bezoek van Vivian den Hollander

Foto: PR obs Ollie B Bommel

De kinderboekenweek werd op vrijdag 18 oktober op een bijzondere manier afgesloten bij obs Ollie B Bommel. Het schooltje kreeg bezoek van schrijfster Vivian den Hollander.

De dag begon met een traktatie. Drie leerlingen uit groep 7/8 trakteerden de rest van de school op een mooi voorleesverhaal. Zij zaten alle drie nog in de race om voorleeskampioen te worden. Daarmee mogen ze de school in Den Bommel vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd. Renske werd uiteindelijk gekroond tot winnares.

Bezoek

Rond 10.00 uur is het tijd voor hoogbezoek. Niemand minder dan kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander komt langs in Den Bommel. Ze wordt dan ook warm welkom geheten door schoolmascotte Heer Ollie. Hij liet haar weten het een hele eer te vinden dat ze een bezoekje bracht aan de school. Als cadeautje gaf hij haar een goedgevuld Flakkees pakket.

De schrijfster ging langs in alle klassen voor een leuke gastles. Er werd gezongen en natuurlijk gepraat over haar boeken en het schrijven van verhalen.

Leuke dag

De kinderen waren super enthousiast. En ook in de hogere groepen hingen de kinderen aan haar lippen. Er werden goede vragen gesteld.

Diezelfde middag was er nog een boekenmarkt. Vivian den Hollander nam daar nog even uitgebreid de tijd voor de kinderen. Het kan dan ook niet anders dan dat er boeken werden gesigneerd. Kortom, een geweldige afsluiting van een top week!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen