IVN is op zoek naar moestuin coaches!

Foto: PR IVN

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten, Velt en IVN Natuureducatie.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin, een buurttuin, op het erf van een boer of in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma.

Het probleem is alleen dat niet alle leraren groene vingers hebben. Daarom is het IVN op zoek naar moestuincoaches! Dat zijn mensen die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan bij het onderhouden van een moestuin!

Dit najaar start in Zeeland de eerste driedaagse opleiding ‘Moestuincoach’. Daar leer je wat je kan verwachten als scholen je benaderen. Hoe help je mee met een stukje visievorming en hoe geef je advies over een ontwerp voor een schoolmoestuin? Daarnaast ga je ook met kinderen, ouders en leerkrachten aan de slag in de schooltuin.

Van zaaien tot oogsten met de klas

Tuinieren doe je met hoofd, hart en handen. Je zaait enkele zaadjes, verzorgt de plantjes goed en gaat ervan houden. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond. Moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen ten opzichte van gezond voedsel. En het is een geweldige belevenis om met de hele klas het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen. Want zeg nou zelf, die zelfgekweekte wortel en radijs smaken natuurlijk het lekkerst van allemaal!

Aan de Slag?

Is dit wat je altijd al wilde doen? Of vind je het een fantastisch idee? Of heb je juist nog iets meer informatie nodig? Ga dan naar de website van IVN.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen