Wethouder Feller op pad voor schoolbrengweek

Het nieuwe schooljaar begint actief voor de basisschoolleerlingen van Goeree-Overflakkee. De week van 16 tot en met 20 september is namelijk de nationale schoolbrengweek.

Door Sam Fish

Deze week is het de bedoeling dat kinderen zoveel mogelijk met de fiets of wandelend naar school komen. Dat is goed voor de gezondheid en de hersenen, maar ook de verkeersveiligheid rond de school verbetert.

Versierde fietsen

Om de week officieel te starten ging wethouder Peter Feller op bezoek bij drie scholen. De ochtend start bij obs de Westhoek in Ouddorp. Daar leidt hij een quiz voor de kinderen. Na afloop overhandigt hij een tasje aan directrice Petra ’t Hoen. “Deze tas is gevuld met versierspullen,” vertelt wethouder Feller. “Hierin zit alles wat je nodig hebt om vrijdag je fiets zo mooi mogelijk te maken voor de versierde fietsen wedstrijd.”

Daar is provinciale een wedstrijd voor, maar de gemeente heeft ook een prijsje voor de mooiste fiets van het eiland.

Den Bommel

De reis gaat verder naar obs de Ollie B Bommel. Daar staan zelfs al een paar versierde fietsen op het plein klaar. En ook mascotte Ollie is erbij. Speciaal voor de gelegenheid heeft hij een opvallend geel verkeershesje aangetrokken.

Ook hier leidt de wethouder een quiz, dit maal in ren je rot-stijl. Het blijkt dat de kinderen in Den Bommel goed op de hoogte zijn van de verkeersregels.

Speurtocht

Geen quiz in Nieuwe-Tonge. De leerlingen van de Oranje-Nassau school deden daar een soort speurtocht op het plein. Uit de antwoorden van de vragen moest een zin komen. ‘Veilig en gezond naar school’ was het goede antwoord daarvan.

Het is tevens de laatste stop van de wethouder voor deze dag. Hier wordt geen tasje uitgereikt, aangezien de school niet meedoet aan de fietsen versierwedstrijd. Wel doen de groepen 7 en 8 op vrijdag mee aan de verkeersdag. De kinderen krijgen allemaal een reflecterende sticker voor op de fiets.

Gezond naar school

Wandelend of fietsend naar school is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond op meer manieren dan je denkt! Doordat je beweegt scoor je beter in de klas en blijft alle informatie beter hangen. Het is goed voor de verkeersveiligheid rond de school. Kinderen leren zich veilig gedragen in het verkeer. En doordat de auto wat vaker blijft staan is het ook nog eens goed voor het milieu.

Wat ooit begon als een schoolbrengdag is inmiddels uitgegroeid tot een volledige week. Vorig jaar deden daar zo’n 200 scholen in heel Zuid-Holland aan mee. Op Goeree-Overflakkee heeft dit jaar 50 procent van alle basisscholen zich aangemeld om mee te doen aan de themaweek.

Reacties