Zesde Groene Vlag voor Bosseschool Middelharnis

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het Eco-team van de Bosseschool in Middelharnis heeft alweer de zesde Groene Vlag gekregen. Deze kwam samen met een certificaat uit handen van wethouder Tea Both-Verhoeven.

De Bosseschool is de tweede basisschool in Nederland die al zoveel vlaggen heeft verdiend. De school laat hiermee zien dat milieuzorg, duurzaamheid en omgevingsonderwijs echt verweven is in hun lesprogramma. De eerste basisschool die een zesde vlag heeft behaald is obs De Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet.

Actief Eco-Team

De wethouder complimenteerde het actieve Eco-Team. Het team bestaat uit zes leerlingen, een aantal leerkrachten en een betrokken Eco-Ouder. Zo worden er presentaties gehouden in de klassen om aandacht te vragen voor bijvoorbeeld het scheiden van afval en de plastic soep. Er worden debatten georganiseerd over actuele milieuonderwerpen zoals windenergie en het eten van vlees. Ook heeft de school al jaren schooltuintjes bij het gebouw. En wordt er zowel op het plein als in de omgeving het zwerfafval opgeruimd.

Groen schoolplein

De school heeft al enorm veel bereikt, maar het team heeft de volgende plannen al klaarliggen. Ze willen meer groen ín de school en een nieuwe eco-hoek. Ook droomt het team over het vergroenen van het schoolplein en een sedum-dak zou heel mooi zijn. “Ga door met deze mooie plannen,” zegt de wethouder. “Op een groen schoolplein is het niet alleen leuk spelen, maar het is ook goed voor de natuur.”

Behalve het certificaat en een nieuwe Groene Vlag krijgt de school ook een cheque. Deze heeft een waarde van € 500,- en wordt gedoneerd door Coöperatie Deltawind. Dat geld kan gebruikt worden om de plannen van het team te verwezenlijken.

Eco-Schools programma

Op Goeree-Overflakkee doen bijna tien scholen mee aan Eco-Schools. Dat is een internationaal erkend programma dat leerlingen en de school stimuleert om duurzaam te denken en te doen. Meer informatie is te vinden op de website www.eco-schools.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen