Verkeersveiligheidsdag 2019 op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) organiseert op vrijdag 20 september een verkeersveiligheidsdag. Deze is in het kader van de themaweek over verkeersveiligheid die deze week plaats vindt.

De veiligheidsdag vindt plaats in en rond De Staver in Sommelsdijk. Ruim 350 leerlingen van basisscholen uit Middelharnis, Sommelsdijk, Nieuw-Tonge en Stad aan ’t Haringvliet doen mee. Zij kunnen meedoen aan verschillende activiteiten die hen bewust maken van de gevaren in het verkeer.

Wethouder Peter Feller zal om 8.30 uur het startsein geven. De dag staat in het teken van het ‘zelf ervaren’ en het eigen verkeersgedrag.

Actief meedoen

Voor de leerlingen is het niet alleen maar kijken en horen. Ze gaan zelf aan de slag! Zo kunnen ze hun fietsvaardigheid oefenen op een parcours. Daarvoor wordt natuurlijk wel even de fiets gecontroleerd.

Ze kunnen opdrachten uitvoeren rondom het thema ‘alcohol en drugs in het verkeer’. Ook geeft het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid (NIV) een demonstratie. Hierbij kunnen kinderen ervaren hoe lang het kan duren voordat een auto stil staat.

Tot slot wordt ook de verkeerskennis van de leerlingen getest. Dit wordt gedaan met een ren-je-rot-quiz. En de kinderen brengen een bezoekje aan een vrachtwagen voor het ervaren van een dode hoek.

Samenwerking

Samen zorgen we ervoor dat het veilig is in het verkeer. DE overheid, bedrijven, scholen, organisaties en jij zelf. De RPV voer jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor alle leeftijden. Alles in het kader van ‘Maak een punt van 0 verkeersslachtoffers’. Denk hierbij aan lesmodules in het voortgezet onderwijs, scootmobiel-cursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten.

De cultuur en sociale norm moeten veranderen: vermijdbare ongevallen daadwerkelijk vermijden! Dit kan alleen als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Kijk voor meer informatie over de verschillende projecten op www.maakeenpuntvannul.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen