Kinderen ontdekken Flakkee met het Erfgoedpaspoort

Foto: Wim van Vossen

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september konden kinderen een Erfgoedpaspoort ophalen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Het Erfgoedpaspoort is gemaakt om kinderen kennis te leren maken met de geschiedenis van het eiland. De nadruk ligt hierbij op de rol van het water.

Spannend erfgoed

Goeree-Overflakkee heeft veel erfgoed, wat mat is dat eigenlijk? Met het Erfgoedpaspoort kunnen kinderen daar op een leuke en speelse manier achter komen. In het paspoort staan prachtige en spannende locaties en kunstwerken. Ook minder tastbare geschiedenis als de Tweede Wereldoorlog vind je erin terug.

Dat is natuurlijk niet allemaal op één dag te bezoeken. Daarom is het Erfgoedpaspoort het hele jaar gratis. Hij is op te halen bij diverse locaties, bijvoorbeeld het Streekmuseum, de Menheerse Werf of het RTM-museum. Maar natuurlijk ook bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Het paspoort is het meest geschikt voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud.

Hoe werkt het?

Met het paspoort zijn zeventien locaties op Goeree-Overflakkee te bezoeken. Op elke plek is óf een stempel te halen óf een letter-sticker te verdienen. Wie meer dan twaalf plekken heeft bezocht, krijgt het stripboek ‘Erfgoed ontdekken op Goeree-Overflakkee’. Deze is op te halen bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Natuurlijk lukt dat niet in een paar dagen. Daarom is het paspoort anderhalf jaar geldig. Wil je nog extra prijzen winnen? Voer dan ook de bonusopdrachten uit!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen