Verkeerslessen voor peuters in Oude-Tonge

Foto: Sam Fish

Primeur voor Obs het Startblok in Oude-Tonge. Zij zijn de eerste school op Goeree-Overflakkee die samen met de kleuters de verkeerslessen gaan aanpakken. Ze hebben daarvoor een speciaal peuterpakket ontvangen.

Door Sam Fish

Het peuterpakket is speciaal voor de kinderen van Kibeo die ook een plekje in de school hebben. Zij krijgen op spelenderwijs te maken met het verkeer. Zo zit er in het pakket een knuffel-joep die in een bijbehorend prentenboekje allerlei dingen tegenkomt in het verkeer.

Tjinco

Het peuterpakket is samengesteld door Marcel Tjin van het bedrijf Tjinco. Aan de hand van de illustraties van Dick Bruna is het pakket samengesteld en is het perfect voor de kleintjes van de school. Het pakket is onderdeel van Leer in het Verkeer. Dat is een verkeerseducaties programma voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar.

School op SEEF

En de verkeerslessen worden doorgetrokken in de rest van de school. “De oudere kinderen hier op school beginnen dit jaar met verkeerslessen van School op SEEF,” vertelt Roos Jonker, juf op het Startblok en zeer betrokken bij de verkeerslessen. “We zijn super blij dat we nu ook met de allerkleinsten hier op school aan de slag kunnen en dat we dus een mooi aanbod hebben voor de kinderen.”

Overhandiging pakket

Het peuterpakket werd overhandigd door wethouder Peter Feller. “Ik ben naast wethouder ook ambassadeur van de verkeersveiligheid,” vertelt hij de kinderen. “En wij kunnen binnen de gemeente wel zorgen dat alles helemaal goed is op straat, maar we moeten er samen, als inwoners van Goeree-Overflakkee, voor zorgen dat het veilig is. Want wat ik doe, kan invloed hebben op jouw veiligheid. Daarom is het zo belangrijk dat jullie op school alles leren over het verkeer. Dan wordt het voor iedereen heel veilig op straat.”

Verkeerslessen

Obs het Startblok is de eerste school die de verkeerslessen zo breed inzet binnen de school. Veel scholen op het eiland werken al met School op SEEF. Maar nog geen enkele heeft ook Kibeo erbij betrokken. De kinderen krijgen vanaf nu één uur per twee weken verkeersles met mascotte Joep.

“We vinden het echt super dat we dit pakket hebben gekregen,” zegt Jolanda Vermaas, verstigingsmanager van Kibeo in Oude-Tonge. “Het ziet er leuk uit en de kinderen zijn nu al dol op Joep. Het is mooi om te zien dat we zo vroeg al kunnen beginnen met verkeersveiligheid. Als ze het op deze manier al spelenderwijs in zich op kunnen nemen dan gaat het straks met de School op SEEF lessen weer een stukje makkelijker.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen