Burgemeester pleit voor internet in buitengebied

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft via de gemeentelijke Facebookpagina van zich laten horen. Ze heeft een oproep gedeeld voor Glasvezel Buitenaf.

Door Sam Fish

“Internet. We gebruiken het, zowel zakelijk als privé, bijna voor alles,” begint ze het bericht. “Internet wordt steeds belangrijker voor inwoners, bedrijven en de gemeente. Het belang van (snel) internet zal alleen nog maar toenemen. Als gemeente zoeken wij verbinding met onze inwoners, ondernemers en andere partners om gezamenlijk Goeree-Overflakkee nog mooier te maken. In deze samenwerking speelt ook de letterlijke (internet)verbinding een cruciale rol!”

Ze doelt hiermee op het buitengebied. Al jaren wordt er gepleit voor een betere internet verbinding in de kleinere dorpen van het eiland. Vooral het gebied daar omheen is niet voorzien van goed internet. Daarom is de gemeente deze zomer van start gegaan met de campagne Glasvezel Buitenaf.

Aanmelden

“Ik vind het belangrijk dat ons prachtige eiland, ook op het gebied van snel internet, kaar is voor de toekomst,” gaat ze verder. “De stap naar glasvezel gaat ons daarbij écht helpen. We hebben nu een kans om met elkaar glasvezel op het eiland te realiseren. Laten we er samen voor gaan!”

De hele zomer konden inwoners van de buitengebieden zich aanmelden voor de glasvezelverbinding. Hierbij gaat het vooral om de kernen en de gebieden rond Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. De originele deadline voor de inschrijving was op 22 juli. Echter, toen was de minimale grens van 45 procent niet gehaald.

Verlenging

Toch wilde de gemeente niet opgeven. Ze hebben daarom vrij snel besloten om de deadline voor het aanmelden te verzetten. Deze ligt nu op 23 september. Je hebt dus nog maar heel even om je aan te melden voor het project.

Het streven is om 45 procent van de inwoners van de kernen en de gebieden rond Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet zich te laten aanmelden. Met minder dan 45 procent van de inwoners is het project namelijk niet rendabel. De kans dat het project dan niet doorgaat is aanwezig.

Kijk voor meer informatie op de website van Glasvezel Buitenaf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0