Goededoelen dag bij sbo de Wegwijzer

Foto: Google Maps Streetview

De afgelopen tijd hebben de kinderen van sbo de Wegwijzer in Middelharnis diverse acties gehouden om geld in te zamelen voor het goede doel. Die actieperiode wordt 14 juni op passende wijze afgesloten op het schoolplein.

Door Sam Fish

Elk jaar kiest de school een goed doel om voor in actie te komen samen met de leerlingen. Dit jaar is dat de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. De kinderafdeling wordt op dit moment verbouwd en de school heeft besloten het geld te besteden aan nieuw speelgoed voor de afdeling.

Acties

Om geld in te zamelen voor dit prachtige doel heeft de school verschillende acties op touw gezet. Zo hebben ze in maart stroopwafels verkocht. Daarbij zijn wel 1500 zakjes verkocht. En afgelopen mei hebben de leerlingen lege statiegeldflessen verzameld. Hoeveel er daarvan zijn verzameld blijft nog even een verrassing. Die uitslag hoor je op vrijdag 14 juni tijdens de grote afsluiting op het plein.

Afsluiting

“We zijn mega trots op onze kinderen die zich zo enorm hebben ingezet voor dit doel,” zegt Carin de Borst van de school. “Om dat extra te benadrukken, en om dat prachtige bedrag dat is ingezameld te vieren, houden we op vrijdag 14 juni nog een goede doelen dag. Er zijn deze dag verschillende spelletjes te doen voor de leerlingen als beloning voor hun enorme inzet.”

Daarnaast is er ’s middags een kleedjesmarkt waarbij de kinderen hun eigen spulletjes, speelgoed en dergelijke kunnen verkopen om zelf ook nog een zakcentje te verdienen. Deze markt en de viering duurt van 13.30 tot ongeveer 14.45 uur.

De school is te vinden aan de Hobbemastraat 4 in Middelharnis. De koffie en thee staan klaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden