Cbs Prins Maurits opnieuw certificaat op SEEF

Foto: Sam Fish

Feest op christelijke basisschool de Prins Maurits in Dirksland. Daar kregen ze op donderdag 6 juni namelijk voor alweer de derde keer het label School op SEEF uitgereikt.

Door Sam Fish

“De Prins Maurits is een school die vertrouwd is met School op SEEF en dat dragen jullie ook graag uit,” zegt wethouder Peter Feller. Hij heeft verkeer in zijn portefeuille en mag op de basisschool in Dirksland het certificaat en het nieuwe bordje overhandigen. “Jullie doen altijd enthousiast mee met activiteiten die door de overheid worden georganiseerd en organiseren daarnaast ook zelf nog activiteiten. Daarom is het aan mij de eer om jullie te vertellen dat jullie de herlabeling mogen ontvangen.”

Een school kan het label School op SEEF ontvangen als ze zich inzetten voor verkeersveiligheid. Dit kan door middel van theorielessen in de klas, maar ook praktijkoefeningen. Zoals het afleggen van een uitgezet parcours, of een wandeling door dijk wijk rond de school. “We proberen als gemeente er altijd voor te zorgen dat het goed gesteld is met de veiligheid in het verkeer. Maar als we het echt veilig willen hebben, dan moeten we dat samen doen,” laat de wethouder weten. “Dat jullie voor de derde keer het certificaat krijgen laat zien dat jullie er helemaal voor gaan.”

Overhandiging

De wethouder komt natuurlijk niet met lege handen naar de school toe. Zo krijgen ze een nieuw bordje voor op de deur en een certificaat. Maar daarnaast overhandigt Feller ook een cheque van € 250,- aan de vertegenwoordigers van de leerlingenraad. “Ik heb gehoord dat het geld inmiddels al is uitgegeven,” zegt hij. “Dus deze cheque is volledig symbolisch, maar niet minder verdiend.”

Van het geld heeft de school een soort fiets aangeschaft voor de kleuters waarmee de kinderen hun hand-oog coördinatie kunnen verbeteren. Iets wat uiteindelijk in het verkeer zeker van pas zal komen.

Derde label School op SEEF PM Dirksland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden