Bootcamp voor basisschoolkinderen Ooltgensplaat

Foto: PR Kinderfaculteit Ooltgensplaat

Afgelopen donderdag 9 mei was er een bijzondere activiteit in Ooltgensplaat. Een samenwerking tussen de twee basisscholen De Hoeksteen en de Regenboog heeft namelijk geresulteerd in een mooie sportieve dag.

Onder professionele begeleiding van bootcamp-instructeurs Michael en Jordi zijn de kinderen aan de slag gegaan. Speciaal voor hen was er een heus bootcamp parcours uitgezet die de kinderen stuk voor stuk mochten trotseren. Het eerste rondje was voor spek en bonen om de route en het terrein te verkennen, maar daarna begon het echte werk. Om een wedstrijd element toe te voegen aan de middag werden de leerlingen verdeeld in groepjes en gingen ze de strijd aan met elkaar. Iedereen wilde natuurlijk die felbegeerde titel en de eeuwige roem.

Het doel was vooral dat de kinderen het naar hun zin hadden en even lekker sportief bezig waren. Maar aan het einde van de dag kwamen de leerlingen er ook achter dat iedereen gelijk is en dat je samen verder komt dan alleen. De leerlingen verdienen dan ook een groot compliment omdat ze hebben laten zien dat ze klaar staan voor elkaar en blij kunnen zijn voor een ander.

De sportmiddag werd niet zomaar georganiseerd. Het was de afsluiting van de kinderfaculteit Ooltgensplaat. De kinderfaculteit organiseert naschoolse activiteiten voor de kinderen van het dorp. Ze hebben hier zelfs een prijs voor in de wacht gesleept, namelijk de Dorpskracht Prijs. De gewonnen prijs is gebruikt om de bootcampmiddag te financieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen