Stellendamse basisscholen in actie voor Roparun

Foto: PR CNS Zomerland

Leerlingen van de drie Stellendamse basisscholen hebben met hun eigen mini-Roparun letterlijk hun beste beentje voorgezet voor het goede doel van de Roparun: kankerbestrijding. Maar liefst 1500 euro haalden de kinderen op met de sponsorloop tijdens de Koningsspelen.

De cheque met de opbrengst werd deze week overhandigd aan Jura van Zwoll, coördinator van de mini-Roparuns op basisscholen op Goeree-Overflakkee. Van Zwoll bedankte alle kinderen ook namens de Goeree-Overflakkee runners (team 159). Zij nemen het stokje over van de kinderen, want van 8 tot 10 juni zijn ze één van de 350 teams bij de Estafetteloop (ruim 500 km) van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

“Acht scholen deden dit jaar op het eiland mee met de mini-Roparun,” vertelt Van Zwoll trots. “De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan. Het was hartstikke leuk, het weer zat mee en er is ook nog een mooie opbrengst.” Met het geld worden vele doelen ondersteund, zoals eerder bijvoorbeeld hospice Calando.

Ook de drie directeuren van de Stellendamse scholen kijken terug op een geslaagde sponsorloop. Ze vonden het belangrijk om de sportieve feestelijke dag – wat de Koningsspelen zijn – te combineren met een goed doel.

“Dit doel spreekt ook tot de verbeelding,” zegt Directrice Ingrid Leenheer van CNS Zomerland. “Veel leerlingen hebben te maken of hebben te maken gehad met familieleden die strijden tegen kanker.” Collega-directrice Wilma van der Heiden van obs Stellegors beaamt dat: “De betrokkenheid was groot. Bij iedereen. Bij de leerlingen, die enthousiast sponsoren hadden gezocht en zo veel mogelijk rondjes wilden rennen, maar bijvoorbeeld ook bij de ouders die enthousiast aanmoedigden.”

Ook directeur Gea Geneugelijk van CBS Het Kompas ziet graag een vervolg, over twee jaar. “Zeker voor herhaling vatbaar.”

Van Zwoll wil overigens niet alleen de scholen bedanken maar ook de leerlingen van CSG Prins Maurits uit Middelharnis die in het kader van hun burgerschapsstage meehielpen. Ook de gastvrije ontvangst bij VV Stellendam verdient een flinke pluim.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden