Certificaat voor werknemers van Webego

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Woensdagmorgen 20 februari was er een feestelijk moment bij WEBEGO in Middelharnis. Een groep werknemers heeft ruim een jaar lang op woensdagmorgen deelgenomen aan de lessen ‘Taalverhoging Nederlands’.

De taalverhogingslessen werden gegeven door docent Mary van Dongen, met ondersteuning van Lourens en Martha, twee enthousiaste taalvrijwilligers.

De lessen werden georganiseerd vanuit Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta die deze lessen onder heeft gebracht in het project DigiTaalhuis, dat binnenkort officieel van start gaat op Goeree-Overflakkee. De financiële middelen werden beschikbaar gesteld vanuit een subsidie door de gemeente Goeree-Overflakkee.

Tijdens de lessen werd er wekelijks aandacht besteed aan vooral het verhogen van lees- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal. Het was niet altijd gemakkelijk voor de cursisten, maar de inspanningen werden op 20 februari beloond met een certificaat voor alle deelnemers. Naast het taalniveau is, met het volgen van de cursus, ook het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de cursisten flink vergroot. Na mooie woorden en felicitaties voor de cursisten en bloemen voor de docent en de vrijwilligers was het tijd voor koffie met taart. Want…successen moet je vieren!

Na de voorjaarsvakantie krijgt een nieuwe groep werknemers van WEBEGO de mogelijkheid om deel te nemen aan de taallessen. De zojuist “afgestudeerde” cursisten hebben beloofd dat zij hun collega’s zullen steunen en motiveren om de taallessen te gaan volgen. Want, kunnen lezen en schrijven vergroot je wereld!

Interesse om zelf als taalvrijwilliger bij het DigiTaalhuis aan de slag te gaan? Stuur een email naar Kristi Okker; [email protected].

Reacties