Groep 5/6 CNS Zomerland aan het werk voor KiKa

Foto: PR cns Zomerland

Leerlingen uit groep 5/6 van CNS Zomerland in Stellendam hebben op vrijdag 11 januari de eindopbrengst bekendgemaakt van hun ‘geldverdienactie’ voor het goede doel.

De op Goeree-Overflakkee bekende KiKa-Kees kreeg een cheque ter waarde van 127,50 euro overhandigd voor de stichting Kinderen Kankervrij.

In alle klassen van de basisschool werd vanaf december het thema ‘Aan het werk’ behandeld. In groep 5/6 ging het vooral over geld en geld verdienen. Hoe doe je dat eigenlijk?

Om dat thema voor de kinderen van acht tot tien jaar duidelijker te maken, bedachten de leerkrachten allerlei opdrachten. Na het bekende paperclipspel (telkens ruilen voor iets met meer waarde) kreeg elk tweetal de opdracht om geld te verdienen voor KiKa. Daarvoor kregen ze ook twee euro, als lening. Want, zo was het idee, vaak is een beetje geld nodig om meer geld te kunnen verdienen.

Elk duo had een eigen strategie. Zo bedachten Nees en Lieke dat ze met hun startkapitaal de benodigdheden konden kopen om cupcakes te maken. “Die hebben we weer verkocht voor één euro of meer,” legde Nees uit, die trots meldde dat er wel 26 euro was verdiend. “Met maar 24 cakejes,” aldus Lieke.

Voor Eloïse en Phine was de twee euro eigenlijk niet nodig. Zij deden klusjes om geld te verdienen. “We hebben bladeren geharkt,” vertelde Eloïse. “En van mijn oma mocht ik flessen inleveren,” vulde Phine aan.

Kika ambassadeur Kees Witte kwam op zijn oranje klompen en in zijn oranje wagen speciaal naar Stellendam voor de bekendmaking van de eindopbrengst. Hij was trots en ontroerd door de inzet van de klas, die zo ook aangaf zieke leeftijdsgenootjes niet te vergeten. Als ambassadeur van de stichting vertelde Kees hoe belangrijk het is om geld op te halen voor onderzoek zodat de zware behandeling van kinderkanker verbeterd kan worden. Voor de kinderen was zijn komst én het eindbedrag de kroon op hun werk.

Reacties