Het toeristentreintje GO-Express komt weer terug

Foto: Frank Mulder

Frank Mulder begon jaren geleden al met de GO-Express, het toeristentreintje dat toen vooral rond tussen Stellendam en Ouddorp rondreed. Vier jaar lang is het treintje niet gebruikt en Frank vindt het tijd om er nieuw leven in te blazen.

Door Sam Fish

Het oude treintje is helaas niet meer, maar als het goed loopt met de sponsoring dan gaat Frank Mulder volgende maand gewoon beginnen aan de bouw van een nieuwe. “Ik heb op dit moment vijf sponsors en adverteerders bij elkaar, maar dat is nog niet genoeg,” laat Frank weten. “Ik heb sowieso ruimte voor veertien advertentieposters, maar gewoon geld doneren voor het nieuwe treintje mag natuurlijk ook.”

GO-Express
De originele GO-Express begon als een simpel idee. “Ik zit vol ideeën. De meeste blijven ergens steken, maar voor het treintje kreeg ik toestemming van de gemeente,” vertelt hij. “Ik kon voor niet al te veel geld een oude trein van Circus Renz overnemen. Die heb ik helemaal opgeknapt en toen ging de locomotief kapot. Toen kon ik helemaal opnieuw beginnen, maar de basis was er gelukkig al.”

Met die trein reed Frank het hele eiland over. “Ik heb verschillende evenementen aangedaan en ik was sowieso zes dagen in de week te vinden in Ouddorp, Goedereede en Stellendam. De andere locaties waren echt op aanvraag,” zegt hij. “Ik deed ook mee met themaritjes. Ik maakte er een kersttrein van met duizenden lampjes, een valentijnstrein, ik heb Sinterklaas ermee vervoerd, bruiloften en ik heb taxi gespeeld tijdens Concert @ Sea. Dat was allemaal echt heel erg leuk.”

Nieuwe start
Helaas bleef het geluk niet hangen. “Door privéomstandigheden kwam de trein tijdelijk op de tweede plaats te staan en toen ik het weer op wilde pakken begon mijn gezondheid parten te spelen. Het zat even niet mee. Maar ik ben terug en ik wil heel graag de draad weer oppakken. De oude trein is er niet meer, maar ik heb er zin in om een hele nieuwe te bouwen. De tekeningen en het ontwerp liggen al klaar. Wel ga ik het anders aanpakken,” belooft hij. “Ik ga de GO-Express onderbrengen in een stichting. Ik ga niet meer alleen rijden, ik wil een groepje mensen verzamelen die ook mee willen doen.”

De nieuwe trein moet veertien meter lang worden in de oude vertrouwde rood, geel en blauwe kleuren. “Het wordt een locomotief met drie wagonnetjes,” zegt hij. “Ik heb een technische opleiding gedaan, dus ik ben blij dat ik binnenkort weer eens lekker aan de slag kan. Ik heb er zin in.”

Als alles mee zit kan Frank in februari beginnen met het bouwen van de trein. Dan zou hij in mei de weg op moeten kunnen. “Het hangt allemaal af van de financiële steun,” laat hij weten. “Als mensen willen sponseren of adverteren op de trein dan kan dat natuurlijk gewoon!” Neem in dat geval even contact op met Frank. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected], bel even naar 06 24 79 69 39, of kijk op de Facebookpagina van GO-Express.

Reacties